十二味呢一間餐廳可以講係睇住佢越開越多越開越多間分店,主要係以麻辣香辣為主嘅小菜店,我唔係好食得辣都好鍾意去呢一間餐廳去食辣嘢👍🏻👍🏻🌶原來十二味係有12種香料熬製而成嘅調味料,可以講係中式菜式中激發味雷不可或缺的元素之一😋🤤我個人覺得佢哋嘅午餐比較抵食, $73就可以食一人份量嘅酸菜魚,酸菜魚酸及辣嘅程度都拿捏得啱啱好,而且每一舊魚都冇腥味又嫩滑,其實佢嘅一人份量嘅酸菜魚都好多,歡迎可以叫同事或者朋友親戚一齊去到十二味叫唔同嘅餸一齊食👍🏻今次我係同我嘅同事一齊去食,加埋我有四個人,每人叫一個菜,睇相就知道個份量都相當多🤤我最鍾意就係佢哋嘅麻婆豆腐,香滑嘅豆腐有帶有香濃嘅豆香味,再配上佢哋嘅秘製麻辣醬汁一齊煮,我食都有香麻辣+豆瓣醬嘅味道,一款麻婆豆腐就出咗嚟啦,攞嚟送飯簡直係一流👍🏻🌶至於佢哋嘅麻辣香鍋,可以講係新派川菜菜式之一,由四川的乾鍋改造而來,麻辣香鍋可以揀自己鍾意嘅肉類,然後入面有薯仔、蓮藕片、白菜、辣椒、芝麻、黃豆及調味料等等,一齊爆炒😋🤤佢講係一個好有鑊氣嘅一道川菜👍🏻為咗配合香港人食辣嘅水平,餐廳嘅每一道川菜都有辣嘅程度俾客人簡,不過佢哋嘅小辣對我嚟講都好辣🤤🌶😊⭐️酸

酸菜魚

⭐️酸菜魚 💰$73