2022-07-13
喺銅鑼灣完咗個活動之後,諗住同班朋友食啲嘢,於是我哋就一齊去到位於銅鑼灣利舞臺廣場搵間茶樓飲茶,發現有好多間都爆晒棚,其實都好正常🥹星期日一定好多人,當我哋去到翠亨村嗰一層就發現咁岩有位,於是就即刻入去食😂我哋五個人食都嗌咗唔少嘢食,買單每人都要三百幾💸💸💸💸⭐️一共食咗16款點心😋😋⭐️我就唔逐款逐款介紹啦🤭⭐️脆脆炸蝦腸👉🏻三個層次口感嘅腸粉🥰第一層係滑滑嘅腸粉皮,第二層係脆脆嘅網皮,第三層係爽口彈牙又多汁嘅蝦😌係出面食過咁多款脆脆蝦腸,翠亨樓係做得幾好食😋👍🏻⭐️魚子蟹鉗燒賣👉🏻第一次食呢一款嘅燒買,有魚子同蟹鉗放左係面,提高左成個燒賣嘅質素,平時食開都係得蟹子,今次係三文魚子😍暖暖嘅又未熟嘅魚子都係第一次食,加上一粒無味純白白蟹鉗肉🤣 ⭐️椒鹽脆皮豆腐 👉🏻外脆內滑的脆皮炸豆腐,好多酒樓都有出過,感覺都平平無奇😋大家都炸得差唔多😂😂⭐️蜜糖蛋散👉🏻外面鬆脆,入口即溶嘅蛋散,外層有一層簿簿嘅蜜糖👍🏻又唔會太甜🥰 ⭐️淮山配麻醬(唔知叫咩名)👉🏻無諗過淮山同麻醬係咁夾🤤🤤不過淮山表面有層簿滑嘅液體保護,所以好難沾上麻醬⭐️馳名燒味 脆皮燒腩仔 拼 皇牌蜜汁叉燒 ⭐️XO醬炒腸粉 ⭐️香煎蓮藕餅⭐️白花釀
我哋五個人食都嗌咗唔少嘢食,買單每人都要三百幾💸💸💸💸
⭐️一共食咗16款點心😋😋⭐️我就唔逐款逐款介紹啦🤭
⭐️馳名燒味 脆皮燒腩仔 拼 皇牌蜜汁叉燒