最近同男朋友去咗位於中環都爹利街 A Lux廚師團隊曾效力過米芝蓮餐廳!唔怪之得食物質素咁高質!我最鍾意佢嘅芝士意粉同埋叉燒🥰 而且平日午市同晚市做緊全單八折優惠!而且麵包都好出色,尤其係牛角包!4 ᴄᴏᴜʀꜱᴇ ᴅɪɴɴᴇʀ ᴍᴇɴᴜ ʜᴋᴅ828 (另外有八折😳)𝑨𝒑𝒑𝒆𝒕𝒊𝒛𝒆𝒓 & 𝑺𝒐𝒖𝒑Lobster Bisque, Lobster Ravioli +HKD98店員會即場倒龍蝦湯入碟🦞好重龍蝦味好好飲!啖啖滿足😋 湯入邊仲有意大利雲吞❤️ French Salmon Tartare. Salmon Roes,Honey Mustard Dill +HKD88擺盤好靚影相打卡一流!三文魚他他配上鮮甜三文魚籽 好睇又好食🥰🧡𝑷𝒂𝒔𝒕𝒂Pappardelle, Pork Sausage, Sweet Onion, Tomato Cream呢度嘅意粉都係手工自家製!口感彈牙而且好香蛋香~ 番茄忌廉汁酸酸甜甜開胃又好食!❤️Spaghetti, 24 Months Parmesan Cheese,Black truffle +HKD88呢個真心非常推介!如果你同我一樣鍾意食芝士嘅一定會

4 ᴄᴏᴜʀꜱᴇ ᴅɪɴɴᴇʀ ᴍᴇɴᴜ ʜᴋᴅ828
(另外有八折😳)

𝑨𝒑𝒑𝒆𝒕𝒊𝒛𝒆𝒓 & 𝑺𝒐𝒖𝒑

Honey Mustard Dill +HKD88
French Salmon Tartare. Salmon Roes, Honey Mustard Dill

𝑷𝒂𝒔𝒕𝒂

Black truffle +HKD88
呢個真心非常推介!如果你同我一樣鍾意食芝士嘅一定會超級鍾意🧀🧀🧀 用上原個24個月巴馬臣芝士伴意粉,仲有大量原片黑松露🖤 而且廚師會即場喺隔離表演火焰效果影相好靚~~~
Spaghetti, 24 Months Parmesan Cheese, Black truffle

𝑴𝒂𝒊𝒏
Chinese Style
估唔到可以係西餐食到中式嘅叉燒😆 呢度菜好有驚喜!估唔到咁好食~ 慢煮西班牙豬肉口感軟腍😚味道微甜💕 連伴碟嘅薯蓉都好出色!
Spanish Pork Presa, Garlic Mashed Potato, Chinese Style

🪄 USDA Ribeye, Shallots Jus +HKD108
美國肉眼牛排🥩我哋揀咗五成熟😆 外面微微焦香 好濃牛味~
USDA Ribeye, Shallots Jus

𝑫𝒆𝒔𝒔𝒆𝒓𝒕 / 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆 𝑷𝒍𝒂𝒕𝒕𝒆𝒓
甜品喺香橙奶凍 奶凍好滑 配上橙肉感覺好refresh 另外芝士拼盤非常豐富,啱晒鍾意食芝士嘅我🧀🥰

🪄Petit Four
最後仲有三款餐廳自家製甜點 包括芝麻瑪德蓮、腰果同埋椰子朱古力 🤍

個人覺得呢個價錢仲做緊八折!性價比都算幾高,而且食物真心唔錯!大推芝士意粉🧀😚

USDA Ribeye, Shallots Jus
  • Pappardelle
  • Pork Sausage
  • Sweet Onion
  • Tomato Cream
  • French Salmon Tartare. Salmon Roes
  • Honey Mustard Dill
  • Honey Mustard Dill