嚟到Megabox,終於親身一嘗呢間經常出現喺IG嘅食店!一碗鋪滿刺生嘅丼飯,未食都已經滿足咗視覺享受,而且會附送一人一碗麵豉湯,有牛肉粒、豆卜、白蘿蔔、海帶等配料,好好飲啊☺️✨✍🏻 /三重大極上丼▪️價錢:HK$398▪️美味指數:♥♥♥♥♡呢碗飯面頭鋪咗大約8塊拖羅,拖羅肥美甘香,油脂豐富。而飯邊圍滿鮮甜蟹肉碎,最畫龍點睛嘅係放喺拖羅上面果份海膽,海膽用咗加拿大海膽,算係海膽中最肥厚,而且同日本海膽一樣滑不溜口🤤✨✍🏻 /一番海老蟹盛丼▪️價錢:HK$258▪️美味指數:♥♥♥♥♡1份有2隻大蝦,蝦肉鮮甜,蝦頭好大(笑)。仲有好多條已去殻嘅蟹腳,蟹腳尾就留殻,方便食用。另外,有1份鴨綠色嘅蟹膏,有啲咸香味,餸飯唔錯🦀✨✍🏻 /mango juice▪️價錢:HK$25/枝▪️美味指數:♥♥♥♥♡偏杰身嘅果汁,感覺真材實料,飲落好香甜芒果味!本來想試埋蕃石榴果汁,可惜當日售罄🫣✨

✍🏻 /三重大極上丼

一番海老蟹盛丼

✍🏻 /mango juice
▪️價錢:HK$25/枝
2022-07-27
$388.5 (晚餐)