2024-08-10 923 瀏覽
之前行過金鐘見過想試,但只係得外賣,中環哩間有堂食,終於可以坐定定食。✨主菜定食 $89🔻長崎風黑豚雜錦湯(期間限定)期間限定款式,雜錦湯果然好足料,味道清清地帶點牛乳香👍🏻🔻自家製野菌醬燒和牛漢堡扒野菌醬香濃帶點點微酸,自家製嘅和牛漢堡肉味濃郁juicy,質感軟滑🤤🔻北海道蟹膏蟹肉味噌飯 +$20大大份蟹膏蟹肉配煙韌有咬口嘅白飯,食到飯嘅香甜亦帶點蟹膏蟹肉嘅鹹香,味道配搭得剛剛好😋🔻蜜桃紅茶飯後一杯清清地嘅紅茶解膩,淡淡嘅蜜桃香好清新🍑✨主菜定食 $89🔻法式龍蝦濃湯 +$10龍蝦湯味道濃郁,配合香滑忌廉味道更香濃亦唔會太鹹,仲有粒粒龍蝦肉,真材實料😍🔻沖繩汁燒大根豬軟骨大根同豬軟骨一樣炆到好腍好入味,豬軟骨肉質夠滑,仲好有咬口😊🔻田牧越光米白飯粒粒分明,咬落煙韌😍 面層加咗少許芝麻粒,口感更豐富👏🏻🔻蜜桃紅茶✨喫茶店雞蛋布丁(配豆腐雪糕) $49豆腐味雪糕豆味好香;雞蛋布丁口感彈滑,蛋味濃郁🥚🔍整體感覺:餐廳堂食位置唔算多,環境乾淨衞生,裝修簡約清新。食物味道唔錯,健康之餘仲有家嘅味道💜

✨主菜定食 $89
🔻長崎風黑豚雜錦湯(期間限定)
期間限定款式,雜錦湯果然好足料,味道清清地帶點牛乳香👍🏻
🔻自家製野菌醬燒和牛漢堡扒
🔻北海道蟹膏蟹肉味噌飯 +$20
🔻蜜桃紅茶
飯後一杯清清地嘅紅茶解膩,淡淡嘅蜜桃香好清新🍑

✨主菜定食 $89
🔻法式龍蝦濃湯 +$10
🔻沖繩汁燒大根豬軟骨
🔻田牧越光米
🔻蜜桃紅茶

✨喫茶店雞蛋布丁(配豆腐雪糕) $49
豆腐味雪糕豆味好香;雞蛋布丁口感彈滑,蛋味濃郁🥚

2024-08-09