2022-01-24
第二次喺香港食印度菜。印象中第一次食果間係好平,老闆仲會出嚟服務客人,問返客人意見,十分有誠意。而今次食呢間,服務就正常,味道亦唔錯,當晚亦見到唔少印度人去食,但價錢就比我所想嘅印度菜貴啲。✍🏻 / Butter Chicken Masala💵價錢:HK$120🔘美味指數:❤️❤️❤❤️❤Masala主要係用唔同香料混合而成嘅調味料,一般常見材料有大蒜、薑、洋蔥、印度辣椒製成嘅醬、茴香、白胡椒、黑胡椒等。我諗應該冇咩人會淨食Masala而唔叫埋Naan,所以呢碟我哋都係純粹為咗用嚟點Naan而叫嘅😆✨✍🏻 / Garlic Naan💵價錢:HK$40🔘美味指數:❤️❤️❤❤️❤超大嘅4塊!超香嘅蒜味!勁啱我口味,好蒜之人必點!口感微微煙韌,餅皮層次豐富,就算唔配Masala嘅咖哩一齊食都一樣掂,可以再encore👍🏻✨✍🏻 / Cheese Naan💵價錢:HK$40🔘美味指數:❤️❤️❤❤️🤍唔係好食到芝士味,唯有靠Masala嘅咖哩一齊食~但口感依然唔錯👌🏻✨✍🏻 / Chicken 65💵價錢:HK$75🔘美味指數:❤️❤️❤❤️❤呢碟炸雞唔係有好多炸粉果種,所以食落唔算熱氣,而且咬落仲保留到肉汁添~推
✍🏻 / Butter Chicken Masala
🔘美味指數:❤️❤️❤❤️🤍
✍🏻 / Chicken 65
💵價錢:HK$75
🔘美味指數:❤️❤️❤❤️❤
呢碟炸雞唔係有好多炸粉果種,所以食落唔算熱氣,而且咬落仲保留到肉汁添~推薦👍🏻✨
✍🏻 / Fish Biriyani
💵價錢:HK$110
🔘美味指數:❤️❤️🤍🤍🤍
好濃味嘅飯,感覺落咗唔少香料,少少辣,飯粒乾爽,短長條型有啲似米粉碎,見到隔離枱碟飯同呢碟飯同樣都收埋咗一隻烚蛋。可惜味道實在太重,唔太啱我🙈✨
💬派心心時間
💵埋單價錢:HK$424/3位