位於西營盤嘅Mirror Burger裝修型格,小店座位唔太多,廚房半開放式,漢堡製作過程一眼睇哂🤪 除左今日試嘅牛肉漢堡同素食漢堡,牛油果軟殼蟹漢堡都係招牌菜,齋睇都飽啊!🔥—————🤍 經典芝士牛肉漢堡 $65 (+$27 Hot Latte & 炸甜番薯)欣賞佢嘅buns,兩塊包都煎脆左,咬落去有口感,唔會𣺉哂!漢堡扒高質,真係啖啖肉,而且一咬肉汁bit哂出來,連埋芝士好正啊😚 入面嘅配料例如番茄片、生菜等等都好fresh,唔係Hea貨👍🏻炸蕃薯條甜甜地,面頭有鹽粒,越食越上癮🤣 炸出來都夠脆,唔係好粗,一口可以食到🤪🤍 自家製素菜餅漢堡(加煎蛋) $62 (+$26 Capi & 滋味牛蒡)成個burger都幾juicy🥳 中間嘅素patty有好重嘅紫薯同英嘴豆味,成個感覺有d似炸紫薯餅🥔 下次可以唔加煎蛋,食落有d漏,而且蛋汁漏出來,有 D難進食🥲 滋味牛蒡嘅份量都幾多!唔好睇佢好幼咁,我食極都仲有🤣 係薯條以外比較健康嘅選擇,但就稍為嫌佢太多油🙏🏻

—————