2021-12-05
好耐冇食過傷心酸辣粉,早排先知原來粉嶺分店有埋烤魚、雞煲同肉骨茶煲,連埋自助火鍋配料同飲品都只係HK$79/位!無錯,係HK$79/位~真係超抵!本來只係懷住試試嘅感覺去食,估唔到有驚喜喔🥳✨✍🏻 / 肉骨茶煲💵價錢:HK$79/位🔘美味指數:❤️❤️❤❤❤上到枱非常驚喜,個煲嘅質素超過預期!雖然細細一煲,但入面啲食材非常豐富,2人份量有近5舊排骨肉,啲肉煮到好腍好入味,仲有好多吸盡肉骨茶湯底精華嘅蓮藕同豆卜。如果你想食清啲,又想補補身,肉骨茶煲就啱曬你~喺個煲內仲可以撈到啲中藥材料㗎!而自助火鍋配料就係一般嘅港式火鍋配料,包括牛肉、豬肉、腸仔、豬皮、丸、菜、豆腐⋯仲有汽水同紙包飲品,我就比較鐘意飲竹蔗茅根同蘋果綠茶💕✨✍🏻 / 紅油脆耳💵價錢:HK$36🔘美味指數:❤️❤️❤❤❤3樣小食中,呢樣最好味,辣辣哋好過癮~但建議先食完肉骨茶煲再食呢款小食,以免畀辣味影響肉骨茶煲嘅味道😋✨✍🏻 / 麻辣無骨鳳爪💵價錢:HK$28🔘美味指數:❤️❤️❤🤍🤍呢款份量正常,但食落就比較一般,我始終偏愛泰式酸酸辣辣嘅無骨鳳爪😛✨✍🏻 / 炸三鮮餃子💵價錢:HK$18🔘美味指數:❤️❤️❤❤🤍雖然肉餡份量唔算好多,但
✍🏻 / 肉骨茶煲
🔘美味指數:❤️❤️❤🤍🤍
✍🏻 / 炸三鮮餃子
💵價錢:HK$18
🔘美味指數:❤️❤️❤❤🤍
雖然肉餡份量唔算好多,但炸得好香脆,仲有個好味嘅醬點,咁嘅價錢仲有成6隻餃子咁多,同肉骨茶煲一樣抵食🥟✨
💬派心心時間
💵埋單價錢:HK$240/2位(免加一)
▪️美味:❤️❤️❤❤🤍
▪️抵食:❤️❤❤❤❤