2023-12-22
🍳🔷【 老祖食堂 】🔷🍳⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄位於佐敦文苑街嘅「西關老祖」得到2023年米芝蓮推介🏆依家開到去東涌東薈城😍 行完outlet可以去food court試試西關風味☺️❣️🍳香煎梅香鹹魚肉餅(杜洛克豬)煎蛋飯🐷呢個飯實在係重量級😳 兩塊鹹魚肉餅仲大過我手掌,而且勁厚身,兩個人share都冇問題👭 豬肉採用杜洛克豬,令肉餅嘅口感及味道更佳👍🏻煎蛋燶邊,靚到不得了,真係超正😋🍘酥炸 • 杜洛克豬肉粽($28/ 2件)自家製嘅豬肉粽,先蒸後炸,非常香口,又唔油膩,好特別的一款小食,必試🧡🥕XO醬•爆炒蘿蔔糕($45)切成小塊嘅蘿蔔糕勁有鑊氣,煎至金黃色,微微焦香,配搭靈魂XO醬,再熱氣都要食😆🍗孜然炸雞髀(+$28)🐔脆炸雞翼(+$28)⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄🍳香煎梅香鹹魚肉餅(杜洛克豬)煎蛋飯 ($65)🍘酥炸 • 杜洛克豬肉粽($28/ 2件)🥕XO醬•爆炒蘿蔔糕($45)🍗孜然炸雞髀(+$28)🐔脆炸雞翼(+$28)⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄⋄📍地址:老祖食堂 (東涌)東涌達東路20號東薈城名店倉7樓704號舖食代館8及8A號舖
⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄
🍳香煎梅香鹹魚肉餅(杜洛克豬)煎蛋飯🐷
呢個飯實在係重量級😳 兩塊鹹魚肉餅仲大過我手掌,而且勁厚身,兩個人share都冇問題👭 豬肉採用杜洛克豬,令肉餅嘅口感及味道更佳👍🏻 煎蛋燶邊,靚到不得了,真係超正😋
🍘酥炸 • 杜洛克豬肉粽($28/ 2件)
🥕XO醬•爆炒蘿蔔糕($45)
🍗孜然炸雞髀(+$28)
🐔脆炸雞翼(+$28)
⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄
🍳香煎梅香鹹魚肉餅(杜洛克豬)煎蛋飯 ($65)
🍘酥炸 • 杜洛克豬肉粽($28/ 2件)
🥕XO醬•爆炒蘿蔔糕($45)
🍗孜然炸雞髀(+$28)
🐔脆炸雞翼(+$28)
⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄
⋄
📍地址:老祖食堂 (東涌)
⋄
#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hongkongfoodie #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機食先 #openrice #香港美食 #hkinfluencer #foodiehk #香港 #香港生活 #香港旅遊 #香港探店 #香港美食 #香港打卡 #香港必吃 #ccrreami東涌 #東涌美食 #老祖食堂 #西關老祖