2020-09-29
妹豬仔同男朋友呢晚去咗西營盤嘅隱世越式餐廳食晚餐🇻🇳,餐廳位置有啲隱蔽,內裡裝潢走簡約文青風,牆上仲掛咗幾幅有越南特色嘅畫作,令餐廳充滿著越南情調💖!.我哋點咗 (HK$348)~.🔸前菜可以4選1,另有、、可選。串燒好大串、燒得好香,食落牛肉好嫩滑🤤,而且好惹味,點埋沙爹醬,味道一流😍!.🔸沙律/炒菜可以4選1,另有、、可選。通菜炒得好香,又好夠鑊氣🔥。.🔸小菜可以3選1,另有、可選。豬肉碎份量幾多,味道比較辣🌶,仲好惹味添~用生菜包住食,辣度中和返少少,所以妹豬仔就算怕辣但都繼續食🤣~.🔸主菜可以6選1,另有、 、 、 、可選。飯炒得好好,粒粒分明,每粒都軟硬適中,而且整體唔油膩👍🏻。.🔸套餐飲品之一。味道清新,十分解渴,夏天飲最適合😚。.🔸套餐飲品之一。茶底香濃,比起港式檸檬茶冇咁苦澀,而青檸令飲品味道更清新🌿。.🔸 (HK$48) 之外,仲點咗呢個小食。呢款米紙卷好足料,面頭仲有蝦片碎,口感層次豐富😉。.✨妹豬仔👧🏻💬: 整體嚟講,餐廳食物質素唔錯,食物普遍都有鑊氣同惹味,而且份量頗大,算係抵食之選🙌🏻!
我哋點咗[2人晚餐] (HK$348)~
🔸[香矛牛肉串燒3串🐮]
前菜可以4選1,另有[Just Eat春卷2件]、[牛油雞翼4隻]、[香矛雞肉串燒3串]可選。串燒好大串、燒得好香,食落牛肉好嫩滑🤤,而且好惹味,點埋沙爹醬,味道一流😍!
🔸[馬拉盞炒通菜🌱]
沙律/炒菜可以4選1,另有[牙車快雞絲沙律]、[青木瓜魷魚沙律]、[蒜蓉炒通菜/芥蘭/椰菜苗]可選。通菜炒得好香,又好夠鑊氣🔥。
🔸[生菜包🥬]
小菜可以3選1,另有[海南雞半隻]、[咖哩脆皮牛腩]可選。豬肉碎份量幾多,味道比較辣🌶,仲好惹味添~用生菜包住食,辣度中和返少少,所以妹豬仔就算怕辣但都繼續食🤣~
🔸[雞絲扎肉蝦頭油炒飯]
主菜可以6選1,另有[濃味牛湯浸牛肉河]、[雞絲扎肉湯金邊] 、[絲網春卷濱海] 、[燒豬腩肉濱海8片] 、[濃湯番茄海鮮湯檬粉]可選。飯炒得好好,粒粒分明,每粒都軟硬適中,而且整體唔油膩👍🏻。
🔸[青檸梳打]
套餐飲品之一。味道清新,十分解渴,夏天飲最適合😚。
🔸[越式青檸茶]
🔸[牙車快卷] (HK$48)
[2人晚餐] 之外,仲點咗呢個小食。呢款米紙卷好足料,面頭仲有蝦片碎,口感層次豐富😉。