2024-06-10
呢間係尖沙咀嘅Kaboom 有室內同埋天台位置 之前同男朋友去過幾次覺得好高質 最近再同好朋友去多次❤️ 室內有大大塊落地玻璃 可以望到維港嘅海景好靚🌃 餐廳由酒店級名廚主理👨🏻🍳有多款東南亞主題嘅Fusion菜式 仲有多款特色造型嘅cocktail 超級ig-able!! 📷一坐低我就問職員邊兩杯飲品打卡最靚🤣佢推介咗以下兩杯:✻ Damn Pissed Off! HKD108首圖嘅鴨仔浴缸cocktail🛁🐤浴缸上面超多泡泡 仲有花瓣做裝飾🌸 加埋鴨仔可愛度滿分💯 賣相靚之餘仲好好飲!Vodka 配菠蘿汁同百香果果泥💛 甜甜地咁好易入口~✻ No More OT Please HKD108賣相超靚少女心🆙 圓形杯上面有櫻花🌸🌸🌸打卡一流📷 連杯入面都有花花😳 番石榴配石榴蓉同檸檬汁 酸酸甜甜好好味!酒味唔算好重 好易入口💕好適合女仔飲~ 我同朋友都好鍾意🥰✻ KABOOM Sharing Platter HKD248份量十足又好食!好適合同朋友一齊share~ 有好多泰式小食例如串燒、泰式魚餅、春卷同炸雞翼等等 配上三款醬汁更加惹味!✻ Chilli Crab Cups HKD9
一坐低我就問職員邊兩杯飲品打卡最靚🤣
佢推介咗以下兩杯:
✻ Damn Pissed Off! HKD108
首圖嘅鴨仔浴缸cocktail🛁🐤
✻ No More OT Please HKD108
✻ Chilli Crab Cups HKD98
蟹肉加柚子果凍 賣相精緻 啖啖蟹肉帶少少辣好好食~🦀
✻ Lobster Pasta With Lobster Tail HKD268
龍蝦尾扭紋意粉 大大隻龍蝦尾 好多肉而且好新鮮彈牙🦞 扭紋意粉嘅質地煙煙靭靭好特別~配上泰式龍蝦汁creamy又惹味!
✻ Sambal Stingray HKD268
超大條魔鬼魚😳 配參巴醬微微辣 好特別平時比較少食到~而且魔鬼魚肉質好滑😚