2022-05-11 64 瀏覽
平時行街都會經過呢間餐廳,呢日妹豬仔終於去食咗佢嘅丼飯~.🔸 (HK$108)「海鮮丼」之一,丼飯附送味噌湯、是日前菜。壽司醋飯上面鋪滿香蔥吞拿魚腩蓉、三文魚籽,仲有一隻攝氏45度溫泉蛋,流心程度實在令人心心眼😍!.🔸 (HK$168)「人氣和牛丼」之一,同樣丼飯附送味噌湯、是日前菜。壽司醋飯上面排滿咗片片肩板腱和牛,另外仲有25g嘅時令海膽🤤。和牛熟度預設咗為5成熟,妹豬仔覺得呢個熟度略為熟咗啲,食落相對要起啲嚼勁,如果係3成熟嘅話,相信會更好味😆。 而海膽食落好鮮甜,一啲都唔腥👍🏻!.🔸 (HK$38)炸物小食之一,共有5粒。細細粒呈三角形,好易入口。而且即刻炸起,夠晒熱辣辣😋!一咬落去就係滿滿芝士,十分滿足❤️!.✨妹豬仔👧🏻💬: 整體來講,呢度嘅丼飯都幾大碗,而且足料,算係抵食嘅丼飯之選!.(以上價錢僅供參考,一切以餐廳為準)
平時行街都會經過呢間餐廳,呢日妹豬仔終於去食咗佢嘅丼飯~
🔸[吞拿魚腩蓉·溫泉蛋·三文魚籽丼] (HK$108)
吞拿魚腩蓉·溫泉蛋·三文魚籽丼

🔸[海膽和牛丼] (HK$168)
海膽和牛丼

🔸[炸一口芝士] (HK$38)
炸一口芝士

(以上價錢僅供參考,一切以餐廳為準)
海膽和牛丼