2021-01-13
一進店鋪就選擇了靠花牆邊的卡位坐下,好靚呀😍定必成為打卡位的地方!再睇睇餐牌,價錢仲非常親民👍🏼咁岩遇着店鋪正準備轉型,所以咖啡暫停售賣了,有點可惜呢!·🍲餐湯 - 紫薯湯平時好少可會提餐湯,但店鋪的餐湯真係幾好飲😍紫薯帶少少咸味但又唔會咸到好口乾個種,而且質地好滑,一向對紫薯麻麻嘅我都讚口不絕!•🍔澳洲草飼牛肉漢堡(HKD 68)食落超香牛肉味呀,肉汁夠Juicy!值得一讚係連配菜蕃茄都係暖架,注意細節👍🏼而且薯條即叫即炸,味道夠咸,份量都好足夠,炸到外脆內軟😋隨餐更附送了熱蜜桃茶!·🍝芝士肉醬意粉(Afternoon tea HKD 38)雖然點嘅係Afternoon tea set,但份量都好大碟👏🏻意想不到嘅係食得岀好濃郁嘅新鮮蕃茄味,加左好多分!因為以往都好驚食到一味靠咸又好滯嘅肉醬意粉,呢到嘅意粉真係非常有驚喜❤️加配$12飲凍朱古力,面頭加左牛奶,幾有心思,而且朱古力味都好濃郁!呢間餐廳真係會再encore!食物質素方面真係唔錯,而且價錢夠抵食❣️順帶一提,醫護人員更可享有折扣優惠💛
·🍲餐湯 - 紫薯湯
•🍔澳洲草飼牛肉漢堡(HKD 68)