早晨!有冇鐘意食粥嘅朋友(熱情揮手👋🏻)?呢間啲粥其實唔差,全日粥餐有8款選擇,今次叫咗2個粥餐同蛋黃咸肉粽。但員工真係有啲西口西面,果日佢哋仲好似有啲小拗撬(笑),感覺同個店名幾夾~都算係一種港式風味嘅體驗,見隔離枱有個女仔都帶咗個外國人嚟食📸️✨✍🏻 / 荔灣艇仔粥配炒麵及豆漿💵價錢:HK$39▪️美味:❤️❤️❤❤🤍呢個全日粥餐好抵食吖,仲連埋一杯豆漿40蚊都唔洗!雖然杯熱豆漿唔夠香濃,但食粥麵配熱豆漿始終開心啲~個艇仔粥就好足料,重點係有我好鐘意食嘅熱氣花生。而個炒麵份量滿滿,配辣醬好味🥛💕✍🏻 / 皮蛋瘦肉粥配油條💵價錢:HK$29▪️美味:❤️❤️❤❤🤍呢個雖然唔係生滾粥,但啲粥都好綿滑,重點係見到有頗多皮蛋同瘦肉(試過買蛋撻王嘅粥係乜料都冇)。可惜套餐冇得轉炸兩,就咁食油炸鬼就爭減啲,不過呢份油炸鬼都係脆卜卜嘅👍🏻✨✍🏻 / 蛋黃咸肉粽💵價錢:HK$17▪️美味:❤️❤️❤🤍🤍咸肉粽加豉油一流!不過呢個咸肉粽啲肉就一般,食落好嚡😂⚡️💬派心心時間💵埋單價錢:HK$85/2人▪️美味:❤️❤️❤❤🤍▪️抵食:❤️❤️❤❤❤▪️服務:❤️❤️🤍🤍🤍▪️環境:❤️❤️❤🤍🤍

✍🏻 / 荔灣艇仔粥配炒麵及豆漿
💵價錢:HK$39

✍🏻 / 皮蛋瘦肉粥配油條
💵價錢:HK$29

✍🏻 / 蛋黃咸肉粽
💵價錢:HK$17
▪️美味:❤️❤️❤🤍🤍
咸肉粽加豉油一流!不過呢個咸肉粽啲肉就一般,食落好嚡😂⚡️

💬派心心時間
💵埋單價錢:HK$85/2人
▪️抵食:❤️❤️❤❤❤
▪️服務:❤️❤️🤍🤍🤍
▪️環境:❤️❤️❤🤍🤍
2021-11-05
$42.5 (晚餐)
  • 荔灣艇仔粥配炒麵及豆漿