荃灣一向都係美食聚居地,但要講出有咩坐得舒服又食物質素高嘅又好似無乜🤔睇IG發掘左間新開又幾有格調嘅cafe ——Sammi #000000◾️招牌寫住係black edition⚫️成間cafe以黑白色為主調,minimalism嘅style令cafe最棹忌嘅壓迫感無左🥳Display埋啲藝術品同流線型嘅梳化,令stylish嘅感覺大大提升🔝◾️費城牛肉三文治 ($35)呢度嘅三文治一律都只係35蚊,非常超值✔️本身上左第一份三文治,突然侍應主重走過嚟話啱啱呢份太燶,換過份比我地🥰服務好好💯味道方面都唔錯,蕃茄乾嘅法包夾住牛肉、熔芝同特調蕃茄洋葱醬汁,層次幾豐富😋◾️ 金寶檸檬蛋糕 ($35)好清新🍋酸酸地負擔感唔重,蛋糕過質感扎實,但睇得出佢分左幾層layers,每層間都塗上檸檬醬,帶少少粒粒嘅檸檬皮,增加左口感🥶Cream都算係厚實,唔係好輕嗰種,味道都唔甜😋但整體略為乾,如果濕潤少少會好啲🤔◾️Ice Flat White ($34)睇我之前啲review都知我係flat white fans🥳但一向飲嘅都係熱flat white,點知呢間有埋凍嘅,所以就叫嚟試下🤤味道都算可以,帶少少sm

費城牛肉三文治

◾️費城牛肉三文治 ($35)

金寶檸檬蛋糕

◾️ 金寶檸檬蛋糕 ($35)

Ice  Flat  White

◾️Ice Flat White ($34)
睇我之前啲review都知我係flat white fans🥳但一向飲嘅都係熱flat white,點知呢間有埋凍嘅,所以就叫嚟試下🤤味道都算可以,帶少少smoky,唔酸👍🏻不過要同平時ice latte分辨,就未必飲得出好大分別😂

整體呢間cafe我都會比幾高分💯個style我都好鍾意,而且坐得舒服,食物同服務質素都幾高,價錢又相宜,唔錯唔錯👍🏻大家趁未有太多人認識好去啦🥶

費城牛肉三文治
Ice  Flat  White