2023-02-28
之前話2月book唔到壽司郎,今次轉戰晏晝去葵芳食,平日唔洗一個鐘就有位~其實今次蟹宴,我覺得同上年2022年1月差唔同🦀,蟹肉拌麵仍然係我至愛🍜😍!當然今年都有新產品,都幾有驚喜👍🏻🤭!🦀紅楚蟹押爵司:$22四四方方,賣相好得意🤣,啲蟹肉多到cover曬成嚿壽司,啖啖蟹肉,好正。無諗過入面有少少薑😯,本身唔鐘意薑,但同埋蟹肉一齊食都接受到👍🏻!🦀特盛蟹肉海苔包:$22蟹肉鋪滿曬成嚿飯,再有蟹膏係上面作點綴!加埋脆香海苔包住咬,好滿足🤭😆!🦀🍜濃厚蟹拌麵:$32同上年一樣保持水準,醬汁好濃郁!超好食😋,仲有西蘭花🥦、蟹柳、蟹籽,非常豐富👍🏻。🦀蟹肉忌廉可樂餅:$17正常發揮,炸物好難唔好食🤣~🍣淺炸天然黑鮪大吞拿魚腩:$12自己本身唔鐘意一嚿壽司半生熟🤣,所以覺得麻麻。但$12真係好抵,鐘意吞拿魚既朋友值得一試!🍫 🍰雙層蛋糕(生朱古力&幕絲):$22食曬成個都唔會覺得好甜好漏,好食👍🏻!🍦牛奶雪糕配培茶幕絲:$15因為好鐘意培茶🤭,所以覺得抵食好味😋!🦀水煮松葉蟹:$17🦀🍤松葉蟹腳天婦羅:$27兩個都係覺得無咩特別🙈,性價比不太高~———————————總結:今次第一次去葵芳分店食
🦀紅楚蟹押爵司:$22
🦀特盛蟹肉海苔包:$22
🦀🍜濃厚蟹拌麵:$32
🦀蟹肉忌廉可樂餅:$17
正常發揮,炸物好難唔好食🤣~
🍣淺炸天然黑鮪大吞拿魚腩:$12
🍫 🍰雙層蛋糕(生朱古力&幕絲):$22
食曬成個都唔會覺得好甜好漏,好食👍🏻!
🍦牛奶雪糕配培茶幕絲:$15
因為好鐘意培茶🤭,所以覺得抵食好味😋!
🦀水煮松葉蟹:$17
🦀🍤松葉蟹腳天婦羅:$27
兩個都係覺得無咩特別🙈,性價比不太高~
———————————
總結:今次第一次去葵芳分店食,發現有啲野食唔係屯門分店長期有(?!)定係隱藏版期無😯,例如:牛奶雪糕配培茶幕絲同埋見到凍既茶碗蒸😧(好似好搞笑但無試🤣)今期蟹肉宴真係好豐富,無論叫咩壽司都可以啖啖蟹肉🤣👍🏻😋!