2021-03-16
近排工作有啲忙,忙到有啲透唔到氣😫!難得上星期有個週五例休,決定畀自己唞一唞😴,嚟返令阿叔感到好治癒嘅地方 - 太平山街。🙂.專登揀飯後2點零鐘嚟,諗住趁人少少嚟個一人下午茶☕️!嚟咗呢間位於四方街嘅咖啡店,有別於一般宜家新開嘅文青小店,佢走北歐瑞典風格,係呢度,你未必會搵到好好嘅打卡位,但整體感覺令人好舒服唔做作,好似返咗屋企咁溫馨😌。小店除咗提供咖啡☕️、小食🍩外,更有唔少精品售賣,當中阿叔最鍾意以香港地區為主題嘅掛畫,好有特色!😍.🍫CBD Conspiracy 熱朱古力 ($60),用上本地手工朱古力品牌Conspiracy Chocolate沖製嘅朱古力,入口香濃順滑,黑朱古力味較重😋。你可能會問點解阿叔今次唔飲咖啡,改飲朱古力呢🤔? 其實最大原因係呢杯特別加咗CBD,一個近期好hit嘅名字。CBD全名叫Cannabidiol (大麻二酚),問過店員,佢唔會有特別嘅味道,不過可以幫助放鬆心情、舒緩壓力,啱晒呢期壓力爆煲嘅我飲用。唔知喺心理作用定係咩,飲完感覺又真係好似clam咗啲喎!😙.伴隨朱古力係 🧇Waffle with Cream & Cloudberry ($65),.
伴隨朱古力係 🧇Waffle with Cream & Cloudberry ($65),. 窩夫即叫即整,溫暖嘅溫度上再加上忌廉同埋雲莓果醬,第一次食雲莓果醬,酸酸甜甜嘅味道同忌廉好夾,令人食得好開胃!👍🏽