2023-04-02
朋友介紹既西式私房菜,一上到去環境好大好岩同朋友上去傾計食飯。 本身like同share會送隻法國生蠔同杯白酒,但係見到隻生蠔甘肥美,我又太愛生蠔,未影相已經比我食左嚕😅我同朋友叫左個$ 415(要加一)+$ 25(鵝肝)+$180(龍蝦)既套餐👇🏿👇🏿👇🏿首先係個龍蝦濃湯,已經好驚喜。大廚話隻龍蝦已經煲左兩日兩夜,比起出面既餐廳,真係飲到好濃既龍蝦味。前菜方面,我同朋友叫左個魚子醬帶子青蘋果沙律,酸酸甜甜好開胃。仲有個鵝肝配蕃茄多士,我本身就吾食蕃茄既,但係我朋友叫我試啖,最後比我食曬。吾知大廚點整,完全冇我平時吾仲意食個種青味。主菜我地又係一人簡一款,我朋友就簡左魷魚釀牛肝菌意大利燴飯,個魷魚好鮮煮得岩岩好一啲都吾韌。另外我就簡左芝士焗龍蝦米多,過到黎一定要食!真係好好味!啲龍蝦肉係食到一大舊一大舊,絕對吾係龍蝦碎黎。最後食埋個甜品,芒果拿破崙就食得多,綠茶拿破崙就第一次食,都幾特別。仲有我好仲意食佢個自家製手打雪糕,個雲尼拿味又吾會係好假雲尼拿油味同吾會好死甜。總括而言,價錢黎講真係好合理好抵食,我地一開頭以為啲野食會好細碟驚吾夠飽,點知食到勁飽,啲野食又好好味。同埋大廚會留意住
總括而言,價錢黎講真係好合理好抵食,我地一開頭以為啲野食會好細碟驚吾夠飽,點知食到勁飽,啲野食又好好味。同埋大廚會留意住你食到邊度去準備上下一道菜,吾洗驚傾計坐得耐會比人逼你食快啲。當然你都可以好似我甘等埋啲野食到齊曬打卡,不過野食最好緊係趁熱食啦。我覺得依間西式私房菜好需要介紹比朋友黎試下,尤其是係慶祝生日或者週年紀念,不過一定要記得提早打去book枱落定單。