2010-09-09 13 瀏覽
今日一丁友, 自己一個係長沙灣考完車番黎, 咁我就去左元朗廣場解決肚餓呢個問題, 一入去, 諗左好耐, 都唔知食咩好。終於決定左去食我鍾意食ge咖哩LO~~>元朗廣場唯一一間咖哩餐廳.成間鋪, 得我自己一個, 禁我就試左一個鐵板海鮮咖哩飯$22同埋一客炸海鮮薯餅($9)試下啦~有學生證可以免費有野飲呀, 好似幾好哦~但係我學生證都唔使拎出黎, 佢就問我問咩, 令我覺得有少少蝕卓先評下鐵板海鮮咖哩飯, ($22)1. 所謂的鐵板海鮮係得2隻蝦, 幾塊魷魚同超少量的蜆肉, 加上我食落的感覺係完全無鐵板燒的味道, 好似將佢地煎燒就上碟禁~~要扣分哦2. 咖哩: 呢間餐廳的咖哩唔算好’’立’’因為加’’立’’係要再加錢的, 我就選擇左唔加了。我自己覺得, 一個好的咖哩係食完唔會令你覺得’’濟’’係會令你開胃的, 這餐廳的咖哩做到其一(唔濟)做不到其二(開胃)3. 飯: 呢一part有少少喜出望愛, 其實飯係咖哩飯黎講都好重要的, 呢度D飯好好~~應該係用珍珠米所用,唔會太黏, 比個gd佢之後就評下個炸海鮮薯餅($9)得一個字的comment, 差~~~佢炸得好熱氣, 令人食左第一塊已經
~~>元朗廣場唯一一間咖哩餐廳.

有學生證可以免費有野飲呀

先評下鐵板海鮮咖哩飯, ($22)

之後就評下個炸海鮮薯餅($9)
得一個字的comment, 差~~~

佢炸得好熱氣, 令人食左第一塊已經唔想食落去,
而且佢的內容更慘不忍睹
~~完全食唔到海鮮, D薯蓉好大劈, 但係無味~扣哂分

Overall, 個main唔錯, 係個份量比較少(餸的份量), 下次想食咖哩而又搵唔到其他咖哩店的話, 應該先會番黎
鐵板海鮮咖哩飯
鐵板海鮮咖哩飯 (大特寫)
海鮮薯餅
2010-09-09