2022-06-28
今日預訂了參觀M+博物館 之前已經想試這間海邊餐廳 但因為唔太確定時間 所以沒有訂枱 何況只有我一人 更加唔想訂枱 參觀完到達門口問職員可否Walk in 成功進場😵不過其實今次嘅用餐🍴體驗我覺得係麻麻嘅⋯😅因為大部分員工都無禮貌 有些黑口黑面 有些呆口呆面 好似唔知自已工作係待應 這裡真係要大扣分所以服務呢方面就唔會有分 可能有人會覺得我要求高 但其實佢哋價錢進取 就要接受人哋意見和批評 不過老實講 佢哋嘅食物質素好高品質 賣相都好靚 所以在這點又可以加返分這裡有多個出入口 但疫情關係 現在只可在館內進出 不過都係保障客人 大家都明白 落地大玻璃 令室內室外嘅人都能睇到用餐情況 所以如果介意 可以要求坐入啲保障私隱 但都有其好處 就係採光度十足 這裡很多菜系就有幾款選擇 自由度比較高 這個前菜擺盤好靚 質素很高 份量都好充足 很滿意這個主菜份量夠 但炸粉太厚 食唔到其味道 只係食到炸粉 肉類比較乾身 真係好差 配菜味道更突出 有啲失望這個特飲 點嘅客人差唔多佔咗餐廳一半 因為其他飲品都只係普通奶茶☕️咖啡 這個賣相靚 又係有汽梳打水 在這個熱天情況下 就大受歡迎 最後這個甜點 我差點忘
最後這個甜點 我差點忘記了職員送到來才記得 口感都好Q彈 唔太甜 但有這個整個餐變得很圓滿
總結報告:希望職員培訓上可以再落功夫 因為這裡很多客人其實都未必係熟客 大部分都係遊客 食物擺盤有新意 坐位舒適 一個人都坐得好舒服 價錢進取 所以盡量點套餐會抵好多 應該會再試 不過唔會在短期內 因發覺佢哋餐牌轉換速度唔太快 這個主菜真係唔滿意