2017-06-26 132 瀏覽
呢排日日都落雨,難得今日出咗小小太陽,即刻拎咗部塵封已久嘅單車踩下先。少少哋去科學園食個晏晝就返屋企啦。科學園都幾多餐廳,雖然星期六,但lunch time都人山人海,想食日本野,見呢間花見月環境唔錯,而且有位就入去試吓先。餐牌都幾多唔同款式嘅食物,我就叫左一個全日早餐,朋友仔就叫咗魚生飯,好吸引呀!花見月全日早餐呢個全日早餐豐富到呢~腸仔都有三款,仲有炒蛋、粟米、野菌、沙律、多士,竟然仲有牛肉薯餅同埋明太子雞翼,啱晒我呢啲選擇困難症嘅人。其中最欣賞嘅就係個牛肉薯餅,外脆內軟,入邊熱辣辣而且餡料豐富,另外野菌都非常唔錯,超級濃味,啱晒我呢啲重口味人士。築地三色丼定食有吞拿魚腩蓉、海膽同埋三文魚子,三樣都係朋友仔至愛,魚生飯最緊要用料新鮮,撈少少豉油同埋芥辣就變得超級yummy。海膽味道唔算太濃,但唔會一陣腥味,三文魚子夠新鮮,粒粒脆卜卜,撈埋一齊食真係人間極品啊!另外可以半價Menu上面嘅飲品,我要左一個玫瑰牛奶咖啡,朋友仔要咗玫瑰朱古力,兩杯味道都唔太甜,但係玫瑰味十足夠晒清新。踩完單車攰到死,可以坐喺呢度咁舒服嘅環境食個午餐,真係好享受啊~而且餐廳三面都係玻璃,出邊有山有水,美景配
花見月全日早餐
築地三色丼定食
另外可以半價Menu上面嘅飲品,我要左一個玫瑰牛奶咖啡,朋友仔要咗玫瑰朱古力,兩杯味道都唔太甜,但係玫瑰味十足夠晒清新。踩完單車攰到死,可以坐喺呢度咁舒服嘅環境食個午餐,真係好享受啊~而且餐廳三面都係玻璃,出邊有山有水,美景配美食~一流!
2017-06-25
午餐