餐廳: 大堂酒廊
資訊:

2013-04-26 691 瀏覽
突然想趁閒日有時間,去High 下tea,一路都好想試下Ritz Carlton 既呢間高居臨下既high class lounge.早上先打去BOOK 都有位,但熱門既WINDOW SEAT 就一早無哂。去到個陣,服務員帶左我地去一張最近鋼琴同色士風既位,演奏員又好專業咁不停彈不停吹。講真,個人睇法,俾得咁既價錢,對環境要求比較著重,琴聲好聽還好聽,當太近時,我剩係覺得好嘈,又傾唔到計,所以坐左大概半個中,食食下野都頂唔順,要求轉位,結果竟然轉到去WINDOW SEAT! 真係抵哂其實呢度最值錢係個景,無WINDOW SEAT差好多。講返野食,今次叫左個TEA SET,見到佢D用料都好靚,又有金箔又有燕窩,都算係咁,而D甜品個味好特別,尤其係個紅莓蛋糕,第一次食咁酸既甜品,而個榛子朱古力蛋糕係好甜,不過配埋個伯爵茶,又唔錯。總括而言,WINDOW SEAT係全間野既重點
去到個陣,服務員帶左我地去一張最近鋼琴同色士風既位,
演奏員又好專業咁不停彈不停吹。
當太近時,我剩係覺得好嘈,又傾唔到計,
其實呢度最值錢係個景,無WINDOW SEAT差好多。

而D甜品個味好特別,尤其係個紅莓蛋糕,第一次食咁酸既甜品
而個榛子朱古力蛋糕係好甜,不過配埋個伯爵茶,又唔錯。

總括而言,WINDOW SEAT係全間野既重點