2008-04-12 27 瀏覽
是次來係因為係大學幫親愛的和朋友仔影完相一齊食飯差唔多成十個人, 好彩訂左位, 一坐低就叫了好多小菜魚肚粟米羹: 仍然多料大煲, 可惜味道今次偏淡豉骨陳村粉, 雞軟骨,千島骨,沙爹肥牛粉絲煲: 保持水準 芝士蝦伊麵: 加價了, 成$78, 伊麵仍然過稔, 芝士味不太濃可接受南瓜芋頭煲: 唯一的菜類, 芋頭不夠粉, 略嫌個汁太水, 不過兩者的味都幾match酥炸茄子: 香口外面酥脆內裡保持一定水份, 很愛吃~蒸蟹糯米飯: 蟹當然不會靚得去邊, 糯米飯才是我的主角, 糯米很香芒果布甸: 米和ka姐叫的, 後者化身食物海盜, 搜挖了可憐企鵝的很多燉奶呢椰王燉奶: 今次的椰肉比上次實, 好難挖呢, 得鼠先挖到, kevin的椰肉更加超薄, 幸好燉奶很滑搶回分數感覺係平日來真係會多d份量, 見到大家都食得飽飽玩得開心, 我都好開心有時真係好感歎, 點解係另外個系識的朋友仲多個自已個系他們請我食...話多謝我幫他們影相, 太傻了.
是次來係因為係大學幫親愛的和朋友仔影完相一齊食飯

差唔多成十個人, 好彩訂左位, 一坐低就叫了好多小菜

魚肚粟米羹: 仍然多料大煲, 可惜味道今次偏淡

豉骨陳村粉, 雞軟骨,千島骨,沙爹肥牛粉絲煲: 保持水準

酥炸茄子: 香口外面酥脆內裡保持一定水份, 很愛吃~

有時真係好感歎, 點解係另外個系識的朋友仲多個自已個系

他們請我食...話多謝我幫他們影相, 太傻了.