2023-08-02
今日同朋友去左太古行街,誤打誤撞就見到呢間佐賀山田涮涮鍋,同朋友又行到有點累,就入去試一試啦我同朋友簡左美國極品黑毛豚肉放題,可以大飽口福了肉類海鮮都係用QR code 落單,而其他配菜就係自己出去攞飲品選擇都十分多,令人會選擇困難當然吾少得甜品同雪糕啦我地簡左壽喜燒同蕃茄湯底,壽喜燒仲會配埋一隻雞蛋肉類好快就上了,一睇色澤就知好鮮嫩可口,而且油花分佈均勻,而且同個湯底好夾不得不提呢個美國極品黑毛豚肉,油脂分布好均勺,食落一啲都吾會韌,自己平時打邊爐比較少食豚肉,但呢間既豚肉真係值得一試兩隻湯底都超濃郁, 尤其是蕃茄湯,食物索晒湯汁後更加美味海鮮方面,最鐘意係蝦同帆立貝,兩隻都係好有鮮味,蝦肉彈牙呢個炸帶子都係好有驚喜,食落係熱辣辣,而且帶子係十分juicy , 食到停吾到口最後同朋友食得太飽關係,只係食左杯雪糕,我就食左奶茶味。雪糕吾會太甜,口感香滑,好適合作為飯後甜品值得一讚係店員既服務,十分主動加湯,令我同朋友享受到滿意既一餐
我同朋友簡左美國極品黑毛豚肉放題,可以大飽口福了
飲品選擇都十分多,令人會選擇困難
當然吾少得甜品同雪糕啦
我地簡左壽喜燒同蕃茄湯底,壽喜燒仲會配埋一隻雞蛋
兩隻湯底都超濃郁, 尤其是蕃茄湯,食物索晒湯汁後更加美味
海鮮方面,最鐘意係蝦同帆立貝,兩隻都係好有鮮味,蝦肉彈牙
最後同朋友食得太飽關係,只係食左杯雪糕,我就食左奶茶味。雪糕吾會太甜,口感香滑,好適合作為飯後 甜品