一人燒肉🔥享受獨食的快樂🤟🏻以往想食燒肉就會約埋一班朋友去放題,但近年新開左好多主打一人燒肉的店舖,發現原來一個人食都可以好爽好盡興,認真快靚正!經過旺角,發現開左一間「燒肉駅 一人燒肉·丼飯」,最平嘅套餐都只係 $48/份😍立即入去試一試!我最鍾意店舖採用了無煙燒烤爐,抽風系統良好,食完吾會成身燒肉味🌀餐單上有唔同套餐組合和單品選擇,價錢非常親民,如果想得豐盛啲,可以選擇由日本直送達A4/A5的國產牛添🇯🇵🔥鹿兒島和牛盛套餐食材取自生長於鹿兒島大自然環境的和牛(牛仔骨肉、肩胛肉、西冷),每片牛肉都有如大理石般的花紋,油花分佈均勻。尤其係西冷,入口即溶,肉質細膩,肉味濃郁🤤忍唔住升級點左和牛肉燥飯,肉燥以和牛牛肉製成,香氣撲鼻;而珍珠米白飯粒粒分別,鋪滿紫菜,中間放上溫泉蛋,撈勻一齊食無得輸!🔥豚五花、雞松板、雞腿肉雞肉有驚喜,肉嫩多汁,店員介紹源自鹿兒島「無激素」薩摩赤雞,燒後帶有獨特的焦香味!雞松板即係雞頸肉,肉質彈牙,燒得耐都唔會嚡;雞腿肉切粒,啖啖肉,加上調味料日本胡椒粉,更加滋味!豚五花火燒後油份迫出,入口完全吾會好油膩,好爽口,皮脆脆的🔥醬汁提供多款醬汁,配燒肉一流㊙有獨特
一人燒肉🔥享受獨食的快樂🤟🏻

🔥鹿兒島和牛盛套餐

🔥豚五花、雞松板、雞腿肉

🔥醬汁
提供多款醬汁,配燒肉一流㊙有獨特的蒜蓉牛油汁、蓉味燒肉汁、燒肉汁、七味粉、日本胡椒粉、海鹽、黑胡椒