2023-01-09 37 瀏覽
呢間阿久根和牛立燒店雖然叫立燒店,但係其實每個位都有凳坐,可以一邊食燒肉,一邊坐低同朋友傾偈飲酒都冇問題。佢哋嘅二人餐已經包括左A4、A5嘅和牛肉眼同埋西冷片,雖然份量唔算好多,但係就可以每款都試吓,試啱另外可以再單點,又或者一個人獨享呢個餐都幾豐富㗎!如果兩個人share呢個套餐,每人都係$200左右,就已經可以品嚐到唔同部位嘅牛肉,都算幾抵食。A4同埋A5和牛相比,我自己就比較鍾意食A4 多啲,A5油脂分布又多又密,油香十足但好容易就會覺得膩而A4和牛油脂分布比較平均,所以可以品嚐到牛肉肉質的嘅甜味。呢個套餐最令我有驚喜嘅,反而係佢哋嘅牛肚,好多燒肉店都係主打唔同部位嘅肉片,但係其實去日本食燒肉,最特別係食佢哋嘅內臟部位,平時食牛肚都係食港式嘅牛雜,但原來燒牛肚都幾好食!呢度嘅牛肚係採用左蜂巢肚嘅部位,味道清爽,口感爽脆帶嚼勁除咗牛肚之餘,仲有牛舌套餐仲包左精選蔬菜同埋包肉食嘅生菜另外前菜每位要加$8

呢度嘅牛肚係採用左蜂巢肚嘅部位,味道清爽,口感爽脆帶嚼勁

除咗牛肚之餘,仲有牛舌

套餐仲包左精選蔬菜同埋包肉食嘅生菜

另外前菜每位要加$8