2021-01-13
因應住疫情,而家最好梗係要減低交叉感染嘅機會🤦🏻♀️🤦🏻♂️呢間位於尖沙咀旺區嘅新火鍋店環境舒服又乾淨,可以lunch嚟食個快邊爐🫕 呢度可以叫個一人獨享鍋,自己食都可以好滋味!😋😋一人一鍋都有好多選擇,一律$66無加一👍🏻 有一種係可以叫三款配菜+一款湯+一款面+一款飲品🍲另一種就係酸菜魚或藥膳醉雞鍋午餐😚我同朋友就一人叫一鍋,可以試吓唔同味道😋 (當然有用公筷👻)酸菜魚米線 入面有無骨嘅魚塊、酸菜同埋各種香料,食落唔辣,酸味亦啱啱好👍🏻藥膳雞湯米線入面超足料,除咗主角 - 雞之外,仲有松茸、木耳同埋山藥(?)添!雞好滑,味道健康再配埋米線,有啲似食緊好飲嘅中藥湯粉👻薏米水幾啱我個人口味,暖暖地味道淡淡的,又暖胃又健康😚紅棗桂圓茶大大壺仲熱辣辣,飲落唔算好甜🍵整體而言味道唔錯,亦好足料。由於我哋叫嘅係特別啲嘅火鍋午餐,感覺就係將湯粉變做火鍋😂而家天氣凍keep住溫度就啱晒☃️
酸菜魚米線
藥膳雞湯米線
薏米水
幾啱我個人口味,暖暖地味道淡淡的,又暖胃又健康😚
紅棗桂圓茶
大大壺仲熱辣辣,飲落唔算好甜🍵