📍中環 Tommy Yummy同茶木講咗再見之後👋🏻 呢個鋪位最近換咗做一間港女打卡泰國餐廳🇹🇭🍴 帶個頭盔先,呢個甜品係我前排參加giveaway 贏返嚟嘅,但係無收錢㗎 (啫係我寫衰原則上都無後果😅)又但係~雖然我無收人錢但人哋好食我都係會分享嘅🤓 之前我啲朋友們已經瘋狂洗過我版㗎喇🤣 個 Signature 虎蝦海鮮混亂杯麵係幾過癮嘅🤗 但係我自己去食嘢嗰日太飽喇,於是就淨係食咗個甜品🍬呢次嘅甜品係泰式椰奶油條配雪糕🍦首先最易出事嘅油炸鬼炒起上嚟就真係「一口油」而唔係「一口油炸鬼」㗎喇🥲 好彩~ 個油炸鬼鬆脆又乾身,份量都唔錯😉 係調味方面有啲得意 - 我食到辣味🌶️ 雖然 identify唔到係咩香料但我都有啲微微嚇親😅 呢個比較新穎嘅口味都幾蝦人🦐表面鋪嘅係椰子脆片同一球好大好慷慨嘅椰子雪糕🥥 淋埋班蘭汁,其實所有味道都幾夾幾 balance⚖️ 估唔到呢度連甜品都好打卡📷 我嗰日自己一個人食一份,有少少誇張🤏🏻 建議兩人分享一份😋 p.s. 個 wifi 網速幾快同穩定🥳#一個好打卡又爆卡路里嘅泰式下午茶 #泰式椰奶油條配雪糕 #tommyyummy #central #中環
📍中環 Tommy Yummy

我嗰日自己一個人食一份,有少少誇張🤏🏻
建議兩人分享一份😋

p.s. 個 wifi 網速幾快同穩定🥳

#一個好打卡又爆卡路里嘅泰式下午茶 #泰式椰奶油條配雪糕 #tommyyummy #central #中環 #ohhejfoodie