2016-09-27 2288 瀏覽
已經第n次黎食椰青雞湯底,今次得2個人,只叫了半隻雞。上既時候椰青已經係鍋入面,雞就等水滾後再落。湯底好香椰青味,加上雞夠新鮮份量又多,未落其他野之前已經一人飲左2碗湯前菜有麻辣雞腎,細細碟但好好味每次必叫既係墨魚滑,真係超彈牙佢有好多創新丸子食,今次點左芥末墨魚丸,煮熟之後冇咩wasabi味,感覺同墨魚滑差唔多。紫菜響鈴,比起一般響鈴更香更脆,不過朋友覺得佢太油😅牛肉一如既往咁好味,唔肥唔瘦,而且冇雪味韮菜餃都非常值得試,滿滿的韮菜,肉既比例少👍🏻不過要留意佢好快會煮到爛晒,記得唔好煮咁耐。今次坐既係樓上,其實都係得3-4張台,服務員好勤力同好nice,會主動為你加湯同埋清走空碟👍🏻👍🏻雞既份量都幾多,食完都飽飽地,建議唔好一次過叫太多野,因為會飽到爆肚😂
前菜有麻辣雞腎,細細碟但好好味
每次必叫既係墨魚滑,真係超彈牙

紫菜響鈴,比起一般響鈴更香更脆,不過朋友覺得佢太油😅
牛肉一如既往咁好味,唔肥唔瘦,而且冇雪味

2016-09-25