2008-02-13 1 瀏覽
13號我契媽生日,咁我11號訂12號晚位,食開有信心既Buffet都爆晒(我一年食十幾次Buffet),得返呢間再問價錢,每位$318用AE卡75折,2月有人生日再送1磅什果蛋糕,心諗酒店Buffet喎邊有咁平,但由於係我請客,仲her her 聲訂位!放食物既地方我諗都有300呎!熱盤得11-12個,有白飯,咖喱飯,干燒尹面,什麼三色意粉,蒸東星,風干肉炒長腳hi,X燒包,魚翅餃,什麼炒什菜,Mango汁魚塊,什麼乜豬扒(你話死唔死可以記晒出黎!)。湯2種,瑤柱粟米羹,忌cream三文魚湯!海鮮有生蠔,飛吹螺,長腳hi(D腳),細過手指尾既蝦。魚生三種,三文魚,八抓魚,立魚。甜品加埋都無6種。一開波諗住先去飲碗湯暖暖胃先,一見個湯即掉頭走,走去食我的最愛三文魚(ok喎,得一碟無得refill,真係第一次見),生蠔(ok,消滅10隻),長腳hi(完全唔得,very梅),飛吹螺(無味,唔新鮮)。熱盤試左風干肉炒長腳hi(天呀!我到底做錯D乜?)跟住無食熱盤。走去串燒檔,食左牛仔肉(一般),羊扒(真係要用刀X響受,包你咬唔開),幾串什麼串燒(街邊一定好過佢)燒雞翼(酒店Buffet食燒雞翼
放食物既地方我諗都有300呎!
湯2種,瑤柱粟米羹,忌cream三文魚湯!
海鮮有生蠔,飛吹螺,長腳hi(D腳),細過手指尾既蝦。
魚生三種,三文魚,八抓魚,立魚。
甜品加埋都無6種。
一開波諗住先去飲碗湯暖暖胃先,一見個湯即掉頭走,
走去食我的最愛三文魚(ok喎,得一碟無得refill,
熱盤試左風干肉炒長腳hi(天呀!我到底做錯D乜?)
跟住無食熱盤。
走去串燒檔,食左牛仔肉(一般),羊扒(真係要用刀X
響受,包你咬唔開),幾串什麼串燒(街邊一定好過佢)
燒雞翼(酒店Buffet食燒雞翼,我真係第一次)。
魚生試左立魚(ok)三文魚,八爪魚(跟過菜生D團,比
佢講到唔敢三文魚及八爪魚刺身)。
D沙津ok,跟住進攻甜品及生果,生果有3種(西瓜,波羅,哈蜜瓜),甜品一定係香港酒店界最難食既一間!
雪糕係HD有4種味道,仲有個朱古力噴泉。
大佬,去酒店食Buffet係想食質唔係食量,如果我想食量,拎$200去登打士街食街邊Buffet食死我喇!
埋單4個人$10xx,唯起每人$260,仲有一個蛋糕拎走!
不過服務我張枱 個侍應就服務態度一流,值得一讚!