2007-02-11
只不過係3個月唔夠0既事.. 價錢變了, 環境變了, 食物都變變變了無嚟一排突然好想食魚生飯,二話不說就會諗起伊勢,心諗唔洗book啦不嬲去親都得幾枱人所以成日都唔明d野咁好食,會唔會執笠架. 但係今次朋友就話星期5喎book啦費時到時無位, okay就照做啦.我地一行3人準時到達..嘩!!!大家都以為自己眼花..滿哂人..我之前每個零月都會上嚟食野..但係從來都未見過呢個情境. 心諗唔通有jetso..一坐底.個menu新架喎..未見過0既,打開睇下啦..嘩新到痴實哂,我無誇張係兩三頁痴埋一齊.都唔知有無人睇過咁.再睇有無攪錯我0既至愛什錦刺生魚生飯定食要$200????不嬲食開都係$120, $120蚊仲要加埋海膽..再望下個薄燒牛肉定食$120..之前都好似$70-80倒.. 見完全outbud就唯有食薄燒牛肉定食啦反正都好味..d野好快就上枱咯..我拿拿林將塊牛放入口..嘩無野嘛..咬好耐先吞倒..朋友就叫sukiyaki..反應就係好甜好甜.以為自己食緊糖水..大家心情都down 哂..再加上真係好多人好嘈我地最後快快趣趣食完就閃了..大家一出lift口都異口齊聲講""無下次
我地一行3人準時到達..嘩!!!大家都以為自己眼花..滿哂人..我之前每個零月都會上嚟食野..但係從來都未見過呢個情境. 心諗唔通有jetso..一坐底.個menu新架喎..未見過0既,打開睇下啦..嘩新到痴實哂,我無誇張係兩三頁痴埋一齊.都唔知有無人睇過咁.再睇有無攪錯我0既至愛什錦刺生魚生飯定食要$200????不嬲食開都係$120, $120蚊仲要加埋海膽..再望下個薄燒牛肉定食$120..之前都好似$70-80倒.. 見完全outbud就唯有食薄燒牛肉定食啦反正都好味..d野好快就上枱咯..我拿拿林將塊牛放入口..嘩無野嘛..咬好耐先吞倒..朋友就叫sukiyaki..反應就係好甜好甜.以為自己食緊糖水..大家心情都down 哂..再加上真係好多人好嘈我地最後快快趣趣食完就閃了..大家一出lift口都異口齊聲講""無下次""