2018-12-01
今日同老公亂衝亂撞走左去試十字冰室, 其實我地兩個一向都對冰室証都冇咩好感. 但咁岩行到 十字冰室門口, 而且又唔駛等位, 咁就膽粗粗入去一試啦~~ 因為朝早冇食早餐, 大家都好肚餓呀...所以我地叫左兩個餐, 懷舊鮮茄豬扒焗飯和芝土黑松露什菌焗意粉. 餐飲就叫左凍檸茶和凍奶茶. 餐飲凍檸茶 - 茶底夠膿 - 標準!!凍奶茶 - 奶味很香很滑和香膿既茶底簡直係絕配, 真係值得一讚!!!食物 (應該是即叫即做, 因為都是熱辣辣的)懷舊鮮茄豬扒焗飯 - 茄汁的酸味調得剛好, 飯是炒飯底, 豬扒上的蛋槳亦很平均, 重點是加了一片芝士 (應該係車打芝士), 真係正!!芝土黑松露什菌焗意粉 - 芝士味很香濃, 同埋黑松露味都好出, 最重要是它的意粉軟硬度剛剛好, 不會好似一般茶餐廳咁發脹曬, 都係正!!重有呀, 如果 keep 住佢張收據, 下次幫襯仲會有88折 (1 個月有效), 所以下次有機會都一定會再去食!!
餐飲
凍檸茶 - 茶底夠膿 - 標準!!
食物 (應該是即叫即做, 因為都是熱辣辣的)
凍檸茶 + 凍奶茶 (跟餐凍飲加3蚊)
懷舊鮮茄焗豬扒飯
芝士焗黑松露什菌意粉