2007-12-12
見今日早收工,所以黎搵定位,因為平時太太太多人。派飛派到三十幾號,但叫位叫到八號,好癲!我就十六號,都等左好耐。叫了2人套餐$198鮮肉小籠包6粒,第一次食咁薄皮既小籠包咋,好開心呀!湯汁又好味喎,名副其實皮薄餡靚!真係好想去上海試下。雲耳魚片,魚滑但無魚味,黑雲耳係一貫既好味。酸辣湯2碗,唔酸但好辣,所以我無飲晒,食晒d就算。鎮江肴肉,勁好味呀!又係第一次食咁好味既鎮江肴肉,平時食果d比較硬,這裡的則較新鮮軟滑!一定要試!雞火炒飯,好普通既一碟炒飯,不提也罷。可以揀炒年糕架,但男友話最近食得太多炒年糕,所以我被逼吃炒飯..........桂花拉糕4件,這個都係無得頂!英文叫rice cake,睇個名都知煙"un",煙"un"到黏碟!好味到不得了。我初初仲以為係cheap甜品來的。仲有我唔鍾意既豆漿兩杯,初初個侍應話可以轉橙汁,點知落完單有另一個侍應話唔可以轉,減分。埋單$236.下次一定要試燻蛋!!
雲耳魚片,魚滑但無魚味,黑雲耳係一貫既好味。
酸辣湯2碗,唔酸但好辣,所以我無飲晒,食晒d就算。
埋單$236.
下次一定要試燻蛋!!