2021-05-09
初嘗呢間朋友經常推介嘅餐廳 終於嚟到試下閒日去walk in好彩都有位 假日呢間應該大排長龍啦 首先一入到去 環境已經佈滿唔同嘅打卡background 佢唔係一塊牆紙/佈景版咁簡單 果日咁啱撞正佢搞櫻花主題嘅event🌸好多人book位嚟著和服打扮到靚靚咁影相 就睇個場面都夠哂心思...可惜我無影低🌝首先嚟個最好食嘅 賣相都夠哂colourful攝影技術差嘅我都影得佢幾靚😂平時食開街邊泰國鋪嘅芒果糯米飯都係平平無奇 有啲仲好難食唔新鮮佢呢個糯米飯係由班蘭同碟豆花上色 就咁食舊飯都好香 黏度適中 配上啲脆脆米 成碟野即刻點綴咗 椰漿好香 芒果鮮甜😋主食嗌咗呢樣 少咗啲 不過好好食 唔係求其整/伏野 朋友仲以為南瓜會好難食 點知佢都食左一半🤣 帶子煎到好香 整體很夾其實仲有嗌個豬鞍 都好嫩滑 掛住食同睇人地影和服唔記得咗影😆😆我會再返嚟食同影返齊啲相㗎🙌🏻
閒日去walk in好彩都有位 假日呢間應該大排長龍啦
首先嚟個最好食嘅