2021-11-01 64 瀏覽
經過旺角,諗唔到食咩好,求其見到間茶記就食啦,結果平日1930都已經好多人,竟然要等!不過都唔算等好耐,10分鐘度都有檯,不過要同人搭檯。我地偷聽到老闆娘同其他客介紹話咕嚕肉同串燒好食,我地就決定照跟!菠蘿船咕嚕肉$88(一人套餐)以上到黎時我地哇左一聲!勁大兜有冰鎮住 咕嚕肉混合住菠蘿同生菜 真係有船既感覺好得意成件事好豪華咕嚕肉外皮炸到好酥脆,入面肉質實淨 唔會好粉 香甜可口好好食!個人認為仲好食過其他出名食咕嚕肉既茶記最特別既係除左配菠蘿同青紅椒之外 仲有生菜 中和到咕嚕肉既膩串燒方面我地叫左雞軟骨,雞肉,羊肉,牛肉同埋雞翼平時我真係麻麻地雞軟骨 因為覺得無肉 出面既雞軟骨又好硬 唔中意 但佢地既雞軟骨真係好軟lol 真係ok羊肉 落左勁多孜然粉 超正呀!!!同埋肉質鬆軟 完全唔un 雞肉,牛肉同雞翼相比較下就正正常常最後 必叫 燒茄子!!!茄子勁大條 成條魚甘lolll上面鋪滿蒜蓉,孜然粉辣味粉,勁香茄子燒到啱啱好 好容易就夾得起 不過越食越辣 食食下頂唔順嗌左杯奶茶解辣overall 呢間茶記食物質素好高 價格又親民 即刻榮升成為我最喜愛茶記top3!極度推介大家黎試!不得不
不過都唔算等好耐,10分鐘度都有檯,不過要同人搭檯。
菠蘿船咕嚕肉$88(一人套餐)
以上到黎時我地哇左一聲!
成件事好豪華

串燒方面我地叫左雞軟骨,雞肉,羊肉,牛肉同埋雞翼
羊肉 落左勁多孜然粉 超正呀!!!同埋肉質鬆軟 完全唔un
雞肉,牛肉同雞翼相比較下就正正常常
最後 必叫 燒茄子!!!
茄子勁大條 成條魚甘lolll
上面鋪滿蒜蓉,孜然粉辣味粉,勁香
極度推介大家黎試!不得不讚既係,呢度既staff 態度好nice!完全唔係出面其他好多茶記伙計串+唔理你
呢餐飯食到我好開心hahaa
2021-10-26
10 分鐘 (堂食)