餐廳: 潮庭 (新都會廣場)
資訊:

餐廳: 潮庭 (新都會廣場)
資訊:

2018-03-27 6712 瀏覽
潮庭每日早茶同下午茶時間都會企滿人等位,早茶系早上8點至11:30,下午茶系下午2點至4點,所有小中大點一律賣22蚊,而特點,粥,腸粉,盅頭飯都也是一律28蚊。經濟實惠,唔怪得咁多人來食。其實可以用food gulu apps預先拎號,咁就晤洗浪費時間企定定響度啦潮州點心的並不算多款,不過均一價22蚊,都算系咁啦。今天我地主要糸來飲茶食點心,點左幾樣野,不過等到頸都長,一樣都未來,周圍食客都有不停催單,有d混亂吖。終於,焗叉燒菠羅包上左來,我地已經等到好肚餓,一人一個食包包,筷子一夾,d酥皮已經碎開,好鬆軟!新鮮滾熱辣吖!咪講笑!叉燒醬汁好糖心咁流出來,容不易食晒一個!一個人多三個都可以的!哈哈,可能夠熱辣卦,所以要趁熱食!呢個潮州糯米包,就普通左了,同超市賣果d,自家蒸,冇太大分別。潮州粉粿,蟹籽燒賣,不過不失,好大粒,系ok既,不過真的沒有太特別。三色腰豆糕,如果你貪得意,都可以試下。但如果你對糕品要求好高,咁少點一樣都可以,因為佢有d普通。准山黑松露素餃,如果佢唔講黑松露,反而我會比佢高分,因為口感嫩滑,皮薄而Q,食到淮山的綿密,比粉粿特別。但可惜,真的真的真的冇咩黑松露味。

潮州點心的並不算多款,不過均一價22蚊,都算系咁啦。

👍焗叉燒波羅包

腊味糥米包

潮州蒸粉果
蟹籽蒸燒賣

三色腰豆糕

准山黑松露素餃

2018-03-26
5 分鐘 (堂食)
👍焗叉燒波羅包
  • 焗叉燒波羅包