2010-07-14
今日我地一行5 人, 睇左呢度D食評諗住膽粗粗去試食.落到去, 唔洗等位, 直接有位坐, 坐落覺得幾舒服, 幾闊落.於是我叫左藍鯺吞拿魚便當, 我朋友們叫左花海丼X2, 炸蠔定食, 牛肉定食 牛肉定食, 個碗好細, 我朋友係男仔食完之後個人靜晒 炸蠔定食, 炸蠔還可以, 不過係送唔到飯, 結果食剩7成飯 花海丼, 即是雜綿刺身飯, 我朋友食到D魚有骨, 個沙律佢地話食唔到落口 藍鯺吞拿魚便當, 落單個時個侍應話無炸吞拿魚, 用炸雞代替, 我心諗"嘩, 個價差咁遠", 不過基於一場來到想試下傳說中的藍鯺吞拿魚, 唯有接受. 到個便當上桌後, 我第一眼望到個吞拿魚... 嘩! 我幾乎要搵放大鏡先見到, 得3粒吞拿魚, 每粒只有一個五毫子大細! 個吞拿魚顏色係全紅個種, 一D 脂肪都見唔到, 十足十去酒店食自助餐個D 廉價吞拿魚. 我心諗唔係掛, 呢D叫藍鯺吞拿魚咩?!總括來講我覺得呢間絕對唔抵, 68蚊個便當俾唔夠20蚊野你食, 份量仲鬼咁少. 我地一行5人有男有女, 有人食唔落, 有人食完仲肚餓. 我奇怪呢間野點解會有咁多笑臉.
牛肉定食, 個碗好細, 我朋友係男仔食完之後個人靜晒
炸蠔定食, 炸蠔還可以, 不過係送唔到飯, 結果食剩7成飯