2018-12-10
呢間餐廳之前聽同事介紹過,話食物質素唔錯仲成日排哂長龍,所以放工後就搵埋朋友一齊試下!餐廳叫越泰,顧名思義就係有越南野同泰國野食🇹🇭🇻🇳泰國野必食一定係小食拼盤!酸辣鳳爪調味十分好,仲配上蕃茄、洋蔥同西芹,加上醬汁酸酸辣辣好開胃!蝦餅炸得非常香脆同彈牙,魚餅未食已經聞倒檸檬葉既香味,食落香料味濃郁,春卷餡料豐富,咬落脆卜卜生牛肉河,湯底清甜,加上配料如洋蔥,九層塔,香蔥同青檸,又額外多左清新既感覺。牛肉份量頗多,唔會太肥亦唔鞋口。河粉入口滑溜。檬要,即係蕃茄蟹肉湯檬。蕃茄湯底濃郁,配上蟹肉增添鮮味,扎肉有兩款。其中一款仲加左雞軟骨,口感更豐富。海南雞飯,雞肉已經去骨非常嫩滑。雞皮薄身而且好滑溜。飯粒有油香,有咬口又唔會過硬。粉絲蝦煲,蝦肉爽口彈牙,粉絲炒得乾身,索哂蝦既精華大家都食到好滿足店鋪仲有提供午餐同下午茶,第日放飯又多一個選擇!
餐廳叫越泰,顧名思義就係有越南野同泰國野食🇹🇭🇻🇳
粉絲蝦煲,蝦肉爽口彈牙,粉絲炒得乾身,索哂蝦既精華