如果晚餐想食得輕便啲,通常我都會揀會一汁一菜@ichijuissaihk ,佢哋提供輕便簡約嘅日式洋風輕食,最好係可以自由搭配主菜同小菜,仲可以配埋湯,輕便得嚟又豐富😋 最近就食咗佢哋嘅咖喱定食🍛 ($69起),定食包含咖喱+米飯/其他+湯(小盛)/茶🍛 番茄雞肉咖喱配日本米飯: 咖喱味道香濃,帶點辛辣,配上番茄汁,味道帶酸甜,幾開胃,雞肉份量都足,最啱撈飯食~🦞 法式龍蝦濃湯 (湯品份量UP +$20): 龍蝦濃湯質地厚實又鮮甜,加入鮮忌廉口感更綿滑,龍蝦肉大大粒~🥚 厚燒玉子 (加副菜+$15): 雞蛋味道香甜濃郁,好厚身,鬆軟又有彈性~ 🍄‍🟫 野菌味噌豆乳雞扒 (另加主菜 +$35): 雞扒嫩滑,伴入野菌味噌豆乳醬汁,散發濃濃豆漿香氣,仲有紅蘿蔔同西蘭花作伴菜~

🍛 番茄雞肉咖喱配日本米飯

🦞 法式龍蝦濃湯 (湯品份量UP +$20)

🥚 厚燒玉子 (加副菜+$15)
: 雞蛋味道香甜濃郁,好厚身,鬆軟又有彈性~

🍄‍🟫 野菌味噌豆乳雞扒 (另加主菜 +$35)