2019-01-27
有朋友推介圓山呢一間台灣野好好食於是就試吓試完之後我覺得佢講得絕對冇錯佢係嗌小菜同埋飯咁嘅形式嘅個裝修都比較似中式嘅餐廳咁我哋就揀咗自選風味套餐食個菜打下底先上到菜先至知道原來台灣A菜係指油麥菜我就覺得佢個油麥菜油膩左少少如果可以清淡啲就好啲啦跟住係台式小炒所謂嘅台式小丑其實就係魷魚酥加埋其他海鮮同埋韭菜花 蔥頭一齊炒好有鑊氣正!😍😍😍跟住落嚟就多好多肉啦我覺得其實我哋唔係好識嗌嗌哂啲類似嘅台式滷肉所以其實可以嗌其他試多啲嘅不過台式滷肉真係好好食用黎送飯可以食三碗台南肉醬豆腐其實一開頭想嘅時候呢我覺得比較似麻婆豆腐我就會驚呀會唔會好辣啦不過其實雖然睇落去都有啲辣椒食落口都有少少辣嘅不過可以接受到同埋其實個辣味呢先更開胃呀台式滷肉呢個滷得好入味你見到佢顏色比較深同埋每一舊都係五花腩嚟㗎!咬落去入口即溶不過如果食到下面 浸係汁入面嗰啲呢可能就會比較鹹所以要點一點走啲汁先至好放入口好特別嘅蚵仔煎因為平時喺出邊或者就算係台灣食到嘅蚵仔煎其實都係用太白粉溝出嚟呢度竟然係用蛋餅好驚喜好鍾意呢個新嘅配搭😍😍😍不過啲蚵仔就略嫌乾身咗啲如果有埋嘢飲就好啦好好胃口真係好岩送飯唔怪得朋友話好食😋😋😋😚
於是就試吓試完之後我覺得佢講得絕對冇錯
我就會驚呀會唔會好辣啦
同埋其實個辣味呢先更開胃呀
台式滷肉
呢個滷得好入味你見到佢顏色比較深
同埋每一舊都係五花腩嚟㗎!
咬落去入口即溶
不過如果食到下面 浸係汁入面嗰啲呢可能就會比較鹹