2018-12-30 425 瀏覽
呢日黎開屯門呢邊, 梗係要搵下好野。難得9點左右呢度重好旺場, 二話不說即刻入去坐低。先到小食!香芒軟殼蟹紙米卷!賣相一流, 紙米卷皮 皮薄, 而香芒同軟殼蟹用足料!!非常好。燒牛油蒜蓉大花蝦!蒜味本身同燒蝦味道好夾, 大蝦燒到外表金黃色, 而且大蝦厚肉。食得好有滿足感。呢一味必嗌!炒聖子王!一般炒聖子會係以兩/斤計; 但呢度一個size上, 唔怕聖子殼重秤。而且落足料。聖子新鮮, 又洗得乾淨無沙! 另一推介必食!明爐花甲鍋!花甲用料大大隻, 係泰式湯底之配搭下味道好出。而湯辣辣地, 寒冬最岩食!另外, 食泰國菜點可以無串燒!叫左豬/雞各半, 啖啖肉沾上咖哩醬, 無得彈!食左咁多肉當然要叫碟菜平衡下, 泰式通菜絕對係泰式餐廳必定拿手好菜。小朋友都爭住食啊!泰國菜味道豐富, 當然少不了飲料中和, 我叫呢一杯百香芒芒。味道剛好不太甜, 又有粒粒芒果肉, 超正!呢間泰國菜食物一流, 而且坐得舒服。有機會過黎一定要再食!
呢日黎開屯門呢邊, 梗係要搵下好野。

難得9點左右呢度重好旺場, 二話不說即刻入去坐低。

先到小食!香芒軟殼蟹紙米卷!

燒牛油蒜蓉大花蝦

燒牛油蒜蓉大花蝦!

呢一味必嗌!

辣椒膏炒聖子王

炒聖子王!

泰式明爐花甲鍋

明爐花甲鍋!

另外, 食泰國菜點可以無串燒!
叫左豬/雞各半, 啖啖肉沾上咖哩醬, 無得彈!

百香芒芒

呢間泰國菜食物一流, 而且坐得舒服。有機會過黎一定要再食!

2018-12-28
燒牛油蒜蓉大花蝦