2018-05-23 1199 瀏覽
最近 InstaStory 見到一個同在QB返工嘅舊同事去咗依間 "Yo Bago" 食 Lunch,同 teamates 講起就果斷棄飯試新嘢。其實食物真係幾好,火滾嘅事就係一個貌似老闆娘嘅人俾錯包我地。咁其實我地都係咁已提出一下,反正個包都咬咗啖,我地又唔會叫佢換過個咁浪費食物。點知佢一行埋黎就話︰「你依個包都係要加3蚊嫁!」我心諗咁係唔係總之係+3蚊嘅野,你俾我就要食先?!佢仲要秒速離開,我連究竟我食緊咩包我都唔知。之後我就再叫多佢一次,其實只係想知我食緊咩包。佢一行埋黎,好大力放低3蚊,開口就話︰「我依家俾返3蚊你地,但你依隻飽都係要+3蚊。」果一刻真係火都黎,雖然最後老闆有過黎say sorry,但都無補於事囉。反正QB咁多人返工食Lunch,都唔差在我地4個喇。冇下次阿。

佢仲要秒速離開,我連究竟我食緊咩包我都唔知。

冇下次阿。
2018-05-23