最近見好多人講起雪糕拉麵自從見到係同我最鐘意嘅甜品店 #想甜嚐甜 合作就一直心思思好想試下❣️******************************食物s:🍜雪糕拉麵 ($98)辛辣湯拉麵配上半球嘅花生醬味雪糕🍦呢個配搭都幾新奇趁雪糕未融前 分別試咗佢地嘅味道先😉最初見辛辣湯底顏色幾紅 以為會幾辣 但原來食落又唔係太辣 又幾過癮😝至於雪糕 入口有好濃郁嘅花生醬味我覺得就咁食都好好食想甜嚐甜嘅出品果然係高質唔覺唔覺已經食左一半😝跟住我先醒起要融入湯底😂融合埋一齊時湯底辣度被中和咗個湯食落就會變咗暖暖哋咁個人比較鐘意熱辣辣多啲拉麵份量都幾多食完一碗標準size真心飽麵條我揀咗正常硬度 掛汁又彈牙 幾正但因為得返少少雪糕撈落個湯底度我就只係食到"少少"花生醬味 嗱 正常食法好似係會食到類似擔擔麵味道👈好彩本身個辛辣湯底都唔錯但就少少變咗將2樣野分開咗嚟食咁😌值得一讚係佢個叉燒幾厚身 而且燒過嚟夠肥又好有香味 認真邪惡😈🍗唐揚雞 ($32) 唐揚炸雞即叫即製 一碟有4舊 炸得夠香脆 食落都有肉汁唔會乾 唔錯唔錯😆******************************環境:店舖環境幾
最近見好多人講起雪糕拉麵
自從見到係同我最鐘意嘅甜品店 #想甜嚐甜 合作
就一直心思思好想試下❣️

食物s:

🍜雪糕拉麵 ($98)
辛辣湯拉麵配上半球嘅花生醬味雪糕🍦

好彩本身個辛辣湯底都唔錯
但就少少變咗將2樣野分開咗嚟食咁😌
值得一讚係佢個叉燒幾厚身 而且燒過嚟
夠肥又好有香味 認真邪惡😈

🍗唐揚雞 ($32)
唐揚炸雞即叫即製
一碟有4舊 炸得夠香脆