又到每星期日既Faminly Days,好開心同父母食飯,人地聽到我話住尖沙咀通常都會話:「你就好啦尖沙咀大把野食」其實有苦自己知,圍住我都係連鎖食店,又貴又唔係特別好食,今日媽咪提議去後面街亞士厘道果間美味廚食,我一聽到已經話:「麻麻地wo果間」不過媽咪想試咪比次機會間餐廳囉。初初開果時已經偏貴,不過好多人幫襯,但果時的確好味,排骨,酸辣湯同辣子雞丁係我必食,但只從唔知係咪做到愈來愈多生意定換左廚師,愈來愈難食又貴,上次食個排骨勁難食,酸辣湯勁咸勁酸之後冇再幫襯😡懷住明知難食仲去送死既心情去食😂平時夜晚佢都旺,今晚冇乜人既?平時叫個單人份量既餐閒閒地都7/80蚊,見到有個餐2-4人食(個range咁大既😂)都係$248就叫。響餐牌入面揀4個餸1湯西湖牛肉羹-好耐冇飲過,細個好似成日飲,而家好似冇乜餐廳有咁既?呢道個味幾好,正常賽螃蟹-賣相好好,但冇味,加左醋都冇味,我以為我自己問題,但媽咪都話冇乜味,之後冇人再想食佢😂魚香茄子-同平時食開果d唔同,呢碟都正常,茄子算多,入面其實有好多配料一齊,幾送飯。蔥爆牛肉-我本人好食得咸,我都頂唔順佢,咸到食鹽咁😡送飯都仲好咸。雜菜粉絲煲-食完個

響餐牌入面揀4個餸1湯
西湖牛肉羹

賽螃蟹

魚香茄子

蔥爆牛肉

雜菜粉絲煲

雜菜粉絲煲-食完個牛肉已經咸到個口冇晒知覺,呢個煲同賽螃蟹一樣,完全食唔到有味(但總好過咸到爆)可以改名做「清水煮雜菜粉絲煲」好岩健康新人類減肥少女食。
甜品-豆沙鍋餅

跟餐既豆沙鍋餅-好新鮮熱辣辣,脆口,豆沙味唔重,但炸得算唔錯,大家都食。

最後留意番,個餐係唔包飯,白飯我唔知幾錢冇問,菜飯要$22碗😱我聽到對眼都真係咁凸一凸,$22碗菜飯好過搶,又唔係特別好食,叫白飯都唔係好得去邊,勁冧,好痴,餐廳d飯仲衰過我屋企食到既白飯真係好震驚😟

3個大人一個小朋友食完都好似冇食咁,因為太咸我都勁飲茶,可能員工都知,都勁加茶比我地,飲茶都飽,廚師既廚藝應該唔差,可能心情唔好搞到調味失手,樣樣個賣相都好,係味道出左好大問題......但我唔會再去,good luck 大家🙏
2015-06-28
5 分鐘 (堂食)