2024-01-16 1019 瀏覽
講到食,香港人梗係唔會手軟。今次我來到一間熱門到爆嘅壽喜燒餐廳,個名叫「すき焼 森」,預約搶到位,好似搵到寶一樣。入到餐廳,裝潢簡潔得黎又不失風格,重點係梗係食物啦!開場先來咗個前菜小食,好嗲嘅感覺,味道得意得意。跟住上嘅茶碗蒸細細嚿但係滋味十足,飲品就餘韻無窮,當然,佢哋既主角—壽喜燒肉先係正菜嚟!啲肉好正呀,A4和牛定係要嚟幾塊先夠哂味,軟滑溜溜,涮嗰下梗係鮮味滿溢,攪起哩啲已經掂過癮!呢度既肉食選擇好豐富,任你揀,煮到啱啱好,加入啲蔬菜同啲神秘既秘製醬汁,個味索爆炸💥。我尤其鍾意個洋蔥,吸滿咗啲醬汁,甜到入心入肺。而家講起個滑蛋牛肉飯,個飯嘅香滑同肉嘅嫩滑完美結合,食完個飯,啲牛汁啲蛋汁全都收皮入口,簡直幸福到暈。終於講到甜品,就係九份熱,層次分明,完美咁總結咗成頓飯,真係食飽食餐,完美!係咁,呢度食物質素、服務、環境都係頂級,你話唔抵食?𓏸立刻搶位!📅👍🏼