餐廳: 明順海鮮菜館
資訊:

2021-06-24 1936 瀏覽
今晚食呢間叫明順嘅菜館,睇佢都係食啲大排檔風味嘅野食,都係朋友介紹,原來佢女朋友阿媽住麗閣邨長沙灣站A出口,上到去行兩步就係,六點半左右去到,空位幾多,可能仲早,加上閒日,朋友話星期日呢間野要等位。呢間野坐得幾舒服,冷氣夠。我地兩個人,叫左半隻吊燒雞、芝士汁海蝦伊麵底同炒白菜仔,兩個飯兩罐可樂先黎左白菜仔先,幾重味下,炒得ok嘅份量都幾多之後黎蝦,芝士汁水汪汪,唔係杰身,已fail蝦亦唔太新鮮,,成條蝦腸冇挑燒雞皮脆,肉尚嫩,但髀位有啲唔夠熟埋單$428,係略貴,但呢類菜館係咁上下,味道可以嘅,正常。想提下一開始坐低已經有個阿叔過黎落單,係咁介紹荀殼魚,但我地都聽唔到佢講乜幾搞笑,唔討厭嘅

先黎左白菜仔先,幾重味下,炒得ok嘅

份量都幾多

之後黎蝦,芝士汁水汪汪,唔係杰身,已fail
蝦亦唔太新鮮,,成條蝦腸冇挑

燒雞皮脆,肉尚嫩,但髀位有啲唔夠熟

幾搞笑,唔討厭嘅

2021-06-24