餐廳: 牛角日本燒肉專門店 (荃新天地2)
資訊:

餐廳: 牛角日本燒肉專門店 (荃新天地2)
資訊:

2016-06-06 2001 瀏覽
今次嚟到牛角搵食!因為父親大人有某銀行嘅卡~所以就叫咗信用卡set ($743.5)~不過加一係按原價($1062)計的!要小心!首先係3揀2嘅沙律,我哋放棄咗牛角青瓜野菜少律要咗另外2個。BLT凱撒沙律麵包糠太少~蛋份量足夠沙律醬清新!不錯!海蜇柚子醋沙律非常好食!不會太酸~海蜇海帶比例啱!就算單品叫都必食!果醋牛筋煮蘿蔔中和果醋酸味牛筋都夠焾!辛味凍豆腐唔記得影相不太辣~上面有隻溫泉蛋豆腐夠滑同醬料味道夾!大皿燒肉上級牛肋肉最好味!但太多雞胸雞腿~個雞胸好假感覺唔似肉類...壺漬牛肋肉+和牛牛肋肉呢2個真係不得了!壺漬係醃咗+用洋蔥吊味~肉夠軟!推介夾洋蔥食!和牛當然係呢個set嘅重點!非常juicy!肉嫩多汁!即使過咗少少火都依然夠油份!和牛真係牛迷嘅至愛車海老唔夠新鮮!有D霉~不彈牙!失望!塩味牛油帶子普普通通~牛油味唔夠~帶子都冇鮮味牛角雪糕:雲呢拿+抹茶奶味足夠~用黑蜜+黃豆粉帶出微微甜味抹茶都不會苦銅鑼燒個人最愛的牛角食品!不要好講技巧今次成功燒到外脆內面剛開始溶!真係好好味!牛角必試之作比起散叫~套餐係會試一D平時唔會試嘅菜式不過牛角可能主要係食肉類~海鮮完全不能推介!
今次嚟到牛角搵食!

BLT凱撒沙律
麵包糠太少~蛋份量足夠
沙律醬清新!不錯!
海蜇柚子醋沙律
非常好食!不會太酸~海蜇海帶比例啱!
就算單品叫都必食!
果醋牛筋煮
蘿蔔中和果醋酸味
牛筋都夠焾!
辛味凍豆腐
唔記得影相

不太辣~上面有隻溫泉蛋
豆腐夠滑同醬料味道夾!

大皿燒肉
上級牛肋肉最好味!
但太多雞胸雞腿~個雞胸好假感覺唔似肉類...
壺漬牛肋肉+和牛牛肋肉
呢2個真係不得了!
壺漬係醃咗+用洋蔥吊味~
肉夠軟!推介夾洋蔥食!

和牛當然係呢個set嘅重點!
非常juicy!肉嫩多汁!
即使過咗少少火都依然夠油份!
和牛真係牛迷嘅至愛
車海老
唔夠新鮮!有D霉~不彈牙!
失望!
塩味牛油帶子
普普通通~牛油味唔夠~帶子都冇鮮味
牛角雪糕:雲呢拿+抹茶
奶味足夠~用黑蜜+黃豆粉帶出微微甜味
抹茶都不會苦
銅鑼燒
個人最愛的牛角食品!不要好講技巧
今次成功燒到外脆內面剛開始溶!
真係好好味!
牛角必試之作
比起散叫~套餐係會試一D平時唔會試嘅菜式
不過牛角可能主要係食肉類~
海鮮完全不能推介!
有budget的話真係要一試和牛
2016-06-05
20 分鐘 (堂食)
  • 和牛牛肋肉