2021-08-24
調配搭料都幾好,可惜食材不新鮮。前幾日同朋友3人一齊食晚飯,諗住送朋友出行,近近哋請佢食返餐好味的扒,見openrice評價唔錯就book咗。服務態度非常好,環境寧靜有格調,但係非常可惜近楊屋道街市,一路食一路有少少街市味道……建議坐入啲麵包餐湯沙律甜品全部side dishes都好好味,無嘢挑剔。叫咗鱈魚扒、德國豬手、烤雞,擺盤好靚,所有配料醬汁都好香,但唔知係我哋食6點幾太早定係點樣,唔知關唔關事,食材真係唔新鮮唔靚,鱈魚好滑但少少腥。試過朋友的烤雞,有啲(鞋)。另一個德國豬手就真係過份,韌到趙唔開!朋友食得好辛苦……我哋叫咗gin酒,佢有一杯仔免費試飲可以餐前試,我哋再叫咗2杯,士多啤梨味有啲苦,咁我哋就正價叫青瓜同檸檬,2杯都唔差,檸檬非常清新,青瓜更加係甜而且清味蕾,好開胃,好味道的。埋單3份扒餐有麵包有餐湯有沙律有餐飲,仲有甜品,另加2杯gin酒都係789,可以話係幾抵食!今次食材唔新鮮可能真係我唔好彩,或者有邊日可能會再比多次機會呢間有格調貓貓餐廳。