2018-07-03 2768 瀏覽
5大3小去完動植物公園就過隔離香港公園食飯叫咗一個6人餐- 沙田柚沙律(我第一次食,之前一路都係食開青木瓜沙律。佢撈埋個汁咸咸地,有啲花生同蝦米仔,幾得意)- 泰式菜脯肉碎炒蛋(蛋煎得夠香口,配飯啱啱好)- 拼盤(上菜望見覺得好醜樣,不味道係唔錯,由其係單骨雞翼,5分鐘搶曬)- 冬蔭公(香港版冬蔭公,無正宗泰版咁濃郁,男人們話偏酸,不過我自己幾鐘意)- 綠咖哩雞柳(好香椰味,唔太辣,啲汁撈飯正,不過雞肉唔夠滑)- 京都豬柳(我個人唔鐘意呢種汁,所以冇食,不過其他人就讚呢個好好味)- 豆醬炒通菜(好味,有鑊氣)- 白飯- 泰式甜品拼盤(有驚喜,唔過甜,三款都好味)另外加餸:- 天椒干炒羊肉(一啲都唔膻,微辣,幾野味)- 明太子玉子燒(好好味,最怕太甜嘅玉子,佢唔係,抵讚)- 豬,牛,雞串燒(要咗一打,一陣就比人食曬,個沙嗲醬好過好多地方)- 酸辣鳳爪沙律(我覺得可再酸啲)- 湄南肉碎包(濕濕地,我覺得撈飯正過包生菜,包生菜我自己鐘意食乾身啲)- Lemon refresh(好清新,好好飲,連小朋友都好鐘意)- 芒果糯米飯(係我鐘意嘅暖椰漿,芒果又甜,好味)*環境好舒服,我地自成一角,有
5大3小去完動植物公園就過隔離香港公園食飯
叫咗一個6人餐
- 泰式菜脯肉碎炒蛋(蛋煎得夠香口,配飯啱啱好)
- 豆醬炒通菜(好味,有鑊氣)
- 白飯
- 泰式甜品拼盤(有驚喜,唔過甜,三款都好味)

另外加餸:
- 天椒干炒羊肉(一啲都唔膻,微辣,幾野味)
- 明太子玉子燒(好好味,最怕太甜嘅玉子,佢唔係,抵讚)
- 酸辣鳳爪沙律(我覺得可再酸啲)
- 芒果糯米飯(係我鐘意嘅暖椰漿,芒果又甜,好味)

*環境好舒服,我地自成一角,有小朋友都唔怕嘈親人
*對鐘意食正宗泰式嘅人黎講(即係我)應該會覺得清淡咗啲,不過食開港式泰菜(即係我啲fds)佢地就覺得好味
*服務態度唔錯,始終我地有小朋友論盡啲,不過侍應好好人,叫咗幾轉行黎行去都好肯幫手
*Btw餐廳有聾啞人士擔任侍應,要比多少少時間去解釋你需要乜野,如果係心急嘅就搵返健全人士幫你,唔好難為人地,佢地比健全工作者更值得尊重(因為當晚我見到有人叫佢地幫手攞野,佢地表示佢地唔識聽,果位客人講咗啲好冇禮貌嘅說話)