2021-03-05 37 瀏覽
呢日同朋友嚟到葵廣行街,葵廣手搖鋪真係多到眼花撩亂,行到嚟三樓摩登世界個頭,就俾呢間隱世啲嘅鋪頭吸引咗。佢冇好花巧有好多gimmick嘅產品,都係有普遍嘅純茶同芝士奶蓋咁。我同朋友分別叫咗杯芝士四季春同黑糖珍珠鮮奶。先講我個杯四季春,我係叫咗無糖嘅,所以更加飲到茶底嘅甘醇,而面頭嘅芝士奶蓋都好濃厚,係飲落鹹鹹甜甜嘅濃郁芝士味,唔係有啲鋪頭嘅奶粉奶蓋,我好喜歡💕配上清新嘅四季春,飲落唔會膩!朋友個杯黑糖珍珠鮮奶飲落都好香滑,鋪頭用咗奶味重嘅鮮奶,雖然係黑糖飲唔冇得轉甜度,以我平時飲嘢會走開糖嚟講飲落都唔會好甜,而且珍珠都好煙韌,唔會一pat嘢咁。呢間鋪頭雖然少啲人提,但絕對有驚喜,價錢都比較適中,值得去懲罰懲罰💛